Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Tiistaina kaksi uutta koronatartuntaa

Sairaalahoidossa on koronapotilaita viisi tai alle.

Etelä-Karjalassa on varmistunut kaksi uutta koronatartuntaa. Koronatapauksia on nyt todettu maakunnassa yhteensä 1 080 kappaletta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tiedotteessaan.

Uudet tartunnat on merkitty maanantain 19. huhtikuuta kohdalle Eksoten taulukossa. Maanantaina otettiin 267 koronanäytettä.

Sairaalahoidossa on 0–5 koronapotilasta. Tilanne on ollut sama 11. huhtikuuta lähtien.

Etelä-Karjalassa koronavirustilanne on leviämisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä käsittelee koronatilannetta myöhemmin tiistaina.

Etelä-Karjalan ilmaantuvuus on nyt 70,1

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa ei ole todettu uusia koronatapauksia. Tartuntojen yhteenlaskettu määrä maakunnassa on 1 030 kappaletta eli sama luku kuin maanantaina.

Eksote ja THL tilastoivat koronatapauksia hieman eri lailla ja eri tahtiin. Esimerkiksi Eksote kirjaa Etelä-Karjalassa todetun ulkopaikkakuntalaisen tartunnan omiin tilastoihinsa, mutta THL kirjaa tartunnan potilaan kotipaikan mukaan.

Koronan ilmaantuvuus Etelä-Karjalassa on nyt 70,1 kahdelta viikolta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä kahden viikon jaksolla luku oli 138,54.

Suomen korkein ilmaantuvuusluku on nyt Itä-Savossa 155,3 ja toiseksi korkein Helsingissä ja Uudellamaalla 149,4.

Päivitetty 20.4.2021 kello 12:27: Lisätty THL:n luvut.