Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa höllennetään lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia – Viime viikkojen tartunnat ovat painottuneet nuoriin aikuisiin ja keski-ikäisiin

Esimerkiksi vuosina 2001–2007 syntyneet nuoret voivat harjoitella ulkona turvavälein maksimissaan 20 hengen ryhmässä.

Etelä-Karjalassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskeviin koronasuosituksiin tehdään joitakin muutoksia. Syynä on se, että koronavirustartunnat ovat painottuneet nuoriin aikuisiin ja keski-ikäisiin tällä ja viime viikolla.

Eksoten terveyspalvelujen johtaja sekä alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula kertoo tiedotteessa, että suurin osa näistä tartunnoista on tullut perhetartuntoina tai kyläilyistä ja työpaikka-altistumisista. Tartunnan saaneista noin puolet on ollut jo valmiiksi karanteenissa.

Alueellinen koronanyrkki totesi viime tiistaisessa kokouksessaan, että mikäli tartuntamäärät jatkavat laskuaan ja tilanne paranee, puretaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia hallitusti huhtikuun 19. päivästä alkaen.

Tuula Karhulan mukaan suosituksia on nyt löysätty. Esimerkiksi vuosina 2001–2007 syntyneet nuoret voivat harjoitella ulkona turvavälein maksimissaan 20 hengen ryhmässä. Yli kahden metrin turvavälin tulee toteutua poikkeuksetta koko harrastustoiminnan ajan.

Ottelu- ja esitystoiminta on edelleen tauolla

Etelä-Karjalassa on sallittua käynnistää vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneiden hallittu harjoittelu nyt annettujen suositusten ja tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Eksoten tiedotteen mukaan vastuu tilanteen hallinnasta ja toiminnan terveysturvallisuudesta on aina toiminnan järjestäjällä.

Jatkossa suositusten mukainen toiminta tulee pystyä järjestämään poikkeuksetta lähikontakteja välttäen sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattaen. Kaikki harjoitukset on pystyttävä järjestämään siten, että kaikki harrastajat ovat toisistaan yli kahden metrin päässä. Turvavälin tulee poikkeuksetta toteutua koko harrastustoiminnan ajan.

Toimintaan saa osallistua vain oireettomana, ja ryhmät eivät saa sekoittua toiminnan aikana. ​

Kaikki ottelu- ja esitystoiminta on edelleen tauolla, eikä edes harjoituspelejä pelata. Lisäksi pukuhuoneet ovat käyttökiellossa.

Eksoten Lappeenrannan kotihoidon seulontatuloksissa ei havaittu koronaa

Eksoten kotihoidon työntekijöillä havaittiin huhtikuun alkupuolella koronavirustartuntoja Lappeenrannan itäisellä alueella.

Tiedotteen mukaan Eksote testasi laajasti sekä kotihoidon työntekijöitä että asiakaskuntaa, jotta tilanteesta saatiin kokonaiskuva. Uusia tartuntoja ei seulonnassa löytynyt.

Eksoten kotihoidon palvelupäällikön Miia Innan mukaan tilanne kotihoidossa on nyt rauhoittunut: Muutamasta hoitajan sairastumisesta ei ole seurannut yhtään jatkotartunta. Yhteensä testattiin 44 kotihoidon asiakasta.