Etelä-Karjalassa ajan koronarokotuksiin voivat varata nyt myös riskiryhmään 2 kuuluvat yli 40-vuotiaat – Ajanvaraus tehdään Eksoten asiointipalvelun kautta

Sähköisesti ajan koronarokotuksiin voivat varata kaikki yli 65-vuotiaat, riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 40–64-vuotiaat.

Kuvituskuva. Marko Kauko

Kanerva Jalarvo

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) avasi tänään perjantaina sähköisen ajanvarauksen koronarokotuksiin uudelle ryhmälle. Rokotusajan voivat nyt varata myös 40-vuotiaat henkilöt, jotka kuuluvat riskiryhmään 2.

Ajanvarauksen voi tehdä Eksoten sähköisen asiointipalvelun kautta. Ajanvarausohje asiointipalveluun löytyy tästä linkistä.

Tällä hetkellä asiointipalvelun kautta ajan voivat siis varata kaikki yli 65-vuotiaat, riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 40–64-vuotiaat.

Eksoten tiedotteen mukaan sähköisen asiointipalvelun kautta saa varattua ajan toistaiseksi vain Imatran Tori Gallerian ja Lappeenrannan Iso Kristiinan rokotuspisteille. Eksote avaa lähipäivinä sähköisen ajanvarauksen myös Lappeenrannan ympäristökuntiin.

Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse

Koronarokotuksia annetaan kaikilla Eksoten alueen paikkakunnilla ja rokotuksia kohdennetaan Etelä-Karjalassa tasaväkisesti.

Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo tiedotteessa, että pienissä kunnissa rokotetaan vain yksittäisinä päivinä. Tästä johtuen tulee hetkellisiä pieniä heittoja rokotuskattavuuden prosentuaalisiin tilastoihin sekä ylös- että alaspäin. Kuiton mukaan tilannetta seurataan ja tarvittaessa lisätään rokotuspäiviä paikkakunnille, joissa rokotuskattavuus on muita heikompi.

Muiden kuntien rokotuspisteille Eksote kutsuu asiakkaat kirjeitse tai soittamalla. Eksoten asiointipalvelun kautta tapahtuva rokotusajanvaraus avataan mahdollisesti myöhemmin myös muille Eksoten alueen rokotuspisteille.

Mikäli asiakas kuuluu rokotettaviin ryhmiin eikä hänen ole mahdollista päästä Imatralle tai Lappeenrantaan, voi asiakas tai läheinen ottaa yhteyttä Eksoten rokotuspuhelimeen. Koronarokotusneuvonta- ja -ajanvarauspuhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355.

Asiakkaan on tarkistettava itse, kuuluuko rokotettaviin ryhmiin

Eksoten asiointipalvelun etusivulla oleva koronarokotusten ajanvarausilmoitus näkyy kaikille ikäryhmään kuuluville asiointipalvelun käyttäjille. Ilmoituksen lisätiedoissa on kirjattuna koronarokotukseen kyseisellä hetkellä oikeutettujen henkilöiden määrittely. Asiakkaan omalla vastuulla on tarkastaa, onko hän oikeutettu rokotukseen.

Jos asiakas on saanut ajanvarausohjeet koronarokotukseen tekstiviestillä, hänen ei tule varata aikaa Eksotelta. Asiakas ohjataan toimimaan tekstiviestissä annettujen ohjeiden mukaisesti. ​

Riskiryhmien määritelmät voi tarkastaa Eksoten tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.

Suomen rokotusjärjestystä täsmennetään

Valtioneuvosto on tänään perjantaina muuttanut asetusta vapaaehtoisesta koronarokotuksesta. Asetus täsmentää Suomen aiempaa rokotusjärjestystä. Samalla rokottajien joukkoa laajennetaan. Uusi asetus tulee voimaan 19. huhtikuuta.

Asetuksen mukaan riskiryhmien, sosiaali- ja terveydenhuollon koronapotilaita hoitavan henkilökunnan ja iäkkäiden henkilöiden rokottamisen jälkeen muut ihmiset rokotetaan koko maassa ikäryhmittäin. Rokotukset toteutetaan iän mukaan alenevassa rokotusjärjestyksessä: 60–69-vuotiaat, 50–59-vuotiaat, 40–49-vuotiaat, 30–39-vuotiaat ja 16–29-vuotiaat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka