Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaisa Heino on Anna Helmisen esitys Imatran uudeksi kaupunginjohtajaksi – Lopullisen valinnan tekee valtuusto 26. huhtikuuta

Haastatteluryhmä ei päätynyt yksimielisesti esittämään ketään kaupunginjohtajaksi.

Imatran kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 19. huhtikuuta kaupunginjohtajavalintaa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) esittää, että Imatran uudeksi kaupunginjohtajaksi valitaan nykyinen apulaiskaupunginjohtaja, oikeustieteen maisteri, varatuomari Kaisa Heino.

Lopullisen valinnan kaupunginjohtajakisassa tekee Imatran kaupunginvaltuusto kokouksessaan 26. huhtikuuta.

Loppusuoralla kaupunginjohtajavalinnassa on Kaisa Heinon lisäksi Xamk-ammattikorkeakoulun tutkimuspäällikkö, kauppatieteen maisteri Ari Lindeman.

Imatran kaupunginjohtajan virkaa haki 16 henkilöä, joista 12 täytti pätevyysvaatimukset.

Viisi hakijaa kutsuttiin haastatteluun, ja heistä Heino ja Lindeman lähetettiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Eeezy Personnelin psykologi Maria Nevala.

Ari Lindeman on sosialidemokraattisen puolueen jäsen, Kaisa Heinolla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa.

Imatran kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajista koostunut haastatteluryhmä ei päätynyt yksimielisesti esittämään ketään hakijoista kaupunginjohtajan virkaan.

Virkavastuuta kantavana esittelijänä kaupunginhallituksessa maanantaina toimiva hallituksen puheenjohtaja Anna Helminen perustelee esitystään sillä, että Kaisa Heinon katsotaan kokonaisarvioinnin perusteella täyttävän parhaiten kaupunginjohtajanviran kelpoisuusvaatimukset ja hakuilmoituksessa mainitut valintaperusteet.

LUE MYÖS: Molemmat kaupunginjohtajaehdokkaat Heino ja Lindeman lupaavat muuttaa Imatralle, mikäli tulevat valituksi tehtävään - Kaupungin nettitentissä tiukattiin myös puoluekantaa ja mielipidettä rantarakentamiseen

Yllätyskäänne Imatran kaupunginjohtajan haussa: Rami Hasu ilmoitti olevansa käytettävissä – Lähestyi kaikkia kaupunginvaltuutettuja

SDP:n Markus Niskanen ennakoi, että Imatran tuleva kaupunginjohtaja valitaan äänestämällä: Demarit eivät ole lyöneet lukkoon omaa suosikkiaan