Vappulehti Ampiainen ilmestyy jo 72. kertaa ja laittaa uutta pöhinää maakuntamatkailuun: Visioita skandaalikierroksista villasukkakätköilyyn ja Naimaariumiin

Ampiaistoimituksen tämänkertaisella paljastuslistalla ovat esimerkiksi kunnanjohtajakuviot ja Hiitolanjoen todellinen saalis.

Ampiainen vuosimallia 2021 Ampiaisen toimitus

Minna Mäkinen

Itä-Suomen sanomalehtimiesyhdistyksen vappulehti Ampiainen ilmestyy jo 72. kertaa. Se on tiettävästi Suomen pisin yhtäjaksoisesti ilmestynyt vappulehti.

Ampiaisen toimitus paljastaa tiedotteessaan, mitä pörriäinen on täksi vapuksi keittänyt kasaan. Ampiainen pistää nyt piikkinsä maakuntamatkailuun. Se paljastaa Go Saimaan humputtelut geysireillä ja lanseeraa tulevalle kesälle varmoja matkailuhittejä Etelä-Karjalan skandaalikierroksesta villasukkakätköilyyn.

Lusikoitaan soppaan ovat tiedotteen mukaan tunkemassa myös Naimaarium, Lappeenrannan jäähalli ja Luumäen uusi kauhukabinetti. Ampiainen paljastaa myös, mitä sieltä Hiitolanjoesta oikein nouseekaan.

Tuttuun tapaan myös paikalliset poliitikot ja viranhaltijat saavat osansa ampiaisenpistoista, jotkut enemmän ja toiset vähemmän ansaitusti.

Ampiaisen toimituksen paljastuslistalta löytyvät muun muassa kunnanjohtajakuviot, Lappeenrannan pakkopositiivisuus sekä kaupungintalon vallankaappausyritys. Myös rajavartioiden touhut länsirajalla selvitetään.

Lehdessä on myös vapun jättihoroskooppi sekä maskipitoinen tunnistusleikki.

Vappulehden 2021 ampiaistyttö on sirkustaiteilija Aino Carmona.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka