Imatralla, Ruokolahdella ja Rautjärvellä on jaossa duuniseteleitä, jotka tukevat ammattiin valmistuneiden nuorten työllistymistä

Duunisetelin tarkoitus on tarjota nuorille mahdollisuus hankkia työkokemusta ja auttaa nuoria työuran alussa.

Yhden duunisetelin arvo on 1 500 euroa. Hakijan pitää olla valmistunut Saimaan ammattiopistosta tämän vuoden aikana. Kuvituskuva arkistosta. Anu Pakarinen

Santeri Tynkkynen

Etelä-Karjalassa on jaossa tänä vuonna 21 duuniseteliä Saimaan ammattiopistosta valmistuneille nuorille. Seteleistä kymmenen on jaossa Imatralla, kaupunki tiedottaa.

Duunisetelin tarkoitus on tarjota nuorille mahdollisuus hankkia työkokemusta ja auttaa nuoria työuran alussa. Yhden setelin arvo on 1 500 euroa.

Käytännössä seteli toimii siten, että nuori etsii itselleen työtä, ja hän voi tarjota työnantajalle työpanoksensa lisäksi myös 1 500 euron suuruisen palkkatuen.

Setelin hakijan tulee olla alle 30-vuotias Saimaan ammattiopistosta tämän vuoden aikana valmistunut. Hakijan kotikunnan tulee olla Imatra, Lappeenranta, Ruokolahti tai Rautjärvi.

Duunisetelin ovat toteuttaneet yhteistyössä Etelä-Karjalan kunnat, ohjaamot sekä Saimaan ammattiopisto Sampo. Setelit rahoittavat kunnat. Mukana tässä vaiheessa ovat Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti ja Lappeenranta.

Seteleitä jaetaan tänä vuonna kolme kertaa ja ensi vuonna neljä kertaa. Toukokuun haussa imatralaisille on jaossa seitsemän seteliä, rautjärveläisille ja ruokolahtelaisille yksi sekä lappeenrantalaisille seitsemän seteliä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka