Eksote laajensi rokotettavien ryhmien määrää: Sähköinen ajanvaraus koronarokotuksiin avattiin kolmelle uudelle ryhmälle

Rokotusajan voivat nyt varata kaikki yli 65-vuotiaat, kaikki 16–64-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat ja kakki 50–64-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat.

Kuvituskuva. Marko Kauko

Kanerva Jalarvo

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on tänään tiistaina avannut sähköisen ajanvarauksen koronarokotuksiin kolmelle uudelle rokoteryhmälle. Sähköisesti rokotusajan voivat nyt varata kaikki yli 65-vuotiaat, kaikki 16–64-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat ja kaikki 50–64-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat.

Ajanvarauksen voi tehdä Eksoten sähköisen asiointipalvelun kautta.

Eksote avasi koronarokotusten sähköisen ajanvarauksen ensimmäistä kertaa maanantaina. Sähköinen ajanvaraus avattiin aluksi 60–69-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Eksoten koronarokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo tiedotteessa, että rokotettavien ryhmien määrää voidaan kasvattaa, sillä rokotteita on saatu lisää. Kuiton mukaan näyttää siltä, että kaikki annetut ajat eivät vielä ehdi täyttyä aiemmista ryhmistä.

Tarjolla myös viikonloppuaikoja

Rokotusaikoja voi varata Imatralla Tori Galleriaan ja Lappeenrannassa kauppakeskus Iso Kristiinaan. Imatralla ensimmäiset varattavat ajat löytyvät 28. huhtikuuta alkaen ja Lappeenrannassa 15. huhtikuuta alkaen.

Eksoten tiedotteen mukaan palvelussa saattaa ilmetä ajoittaista ruuhkaa ja palvelun kuormittumisesta johtuvaa hitautta.

Lappeenrannassa Iso Kristiinassa rokotetaan lauantaina 17. huhtikuuta ja sunnuntaina 18. huhtikuuta kaikkia yli 65-vuotiaita Astra Zenecalla. Viikonlopun aikoja saavat varata kaikki yli 65-vuotiaat eteläkarjalaiset.

Lisätietoja rokotuksista, rokotettavista ryhmistä sekä ohjeita rokotukseen saapumiseksi löytyy Eksoten verkkosivuilta: eksote.fi/koronarokotukset .

Näin varaat ajan koronarokotukseen

Sähköinen ajanvaraus koronarokotukseen tehdään Eksoten nettisivujen kautta osoitteessa eksote.fi. Etusivun yläreunan palkista valitaan Eksoten asiointipalvelu -otsikon alta "Tutustu ja kirjaudu". Klikkaamalla "Tutustu ja kirjaudu" -painiketta siirrytään Eksoten asiointipalvelun etusivulle. Sivun yläreunasta valitaan "Kirjaudu asiointipalveluun", minkä jälkeen palveluun on kirjauduttava sisään.

Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka voi tehdä esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen valitaan "Ajanvaraus", ja siirrytään siis ajanvaraukseen. Siirtymän yhteydessä palvelu tekee vahvan tunnistautumisen, joka hyväksytään klikkaamalla "Jatka palveluun".

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole vapaana. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Tässä tapauksessa rokotusaikaa on yritettävä varata myöhemmin uudelleen.

Ellei ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta onnistu, ajan voi varata myös puhelimitse. Ajanvarausnumero koronarokotuksiin on 05 352 2355.

Eksoten asiointipalvelu saattaa ajoittain ruuhkautua, jolloin ajanvaraus ei onnistu tai palvelu toimii hitaasti. Tässä tapauksessa varausta on yritettävä tehdä hetken kuluttua uudelleen.

Varatut ajat näkyvät Eksoten asiointipalvelussa. Varatun ajan voi perua asiointipalvelun kautta ja sen jälkeen varata sopivan uuden ajan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka