Etelä-Karjalassa varmistui keskiviikkona 13 uutta koronatapausta

Eksoten alueella on rokotettu noin 22 prosenttia väestöstä.

Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalassa on keskiviikkona varmistunut 13 uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan positiiviset tapaukset ovat varmistuneet tiistaina otetuista 389 näytteestä.

Koronatapauksia on nyt varmistunut koko pandemian ajalta Eksoten alueella tasan tuhat kappaletta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi keskiviikkona kuusi uutta koronatartuntaa Lappeenrantaan ja kaksi Lemille. Lappeenrannassa on nyt tilastoitu tasan 700 koronatartuntaa pandemian ajalta, ja Lemillä 13. Muiden Etelä-Karjalan kuntien tilastoluku ei muuttunut keskiviikkona.

Sairaalahoidossa Eksotessa on 9 koronaviruspotilasta, yksi enemmän kuin edellispäivänä.

Eksoten alueella oli tiistaina saanut vähintään yhden annoksen koronarokotetta 28 164 henkilöä. Se on 22 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneita oli 2 329 henkilöä. Luvut ilmenevät Eksoten koronasivujen päivityksestä.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotuksia jatketaan

Rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo, että alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset ovat olleet pääosin tauolla, mutta niitä on kyllä jatkettu pienissä määrin.

– Ensi viikon torstaista alkaen on tarkoitus ottaa heitä enenevässä määrin.

Myös toisia annoksia on annettu sitä mukaa kuin 12 viikon rokotusväli on täyttynyt.

Kuiton käsityksen mukaan Etelä-Karjalaan ei juuri ole toiveissa saada isompia rokotemääriä Suomeen saapuvista entistä suuremmista eristä, vaan ne todennäköisesti tullaan osoittamaan muualle. Etelä-Karjalaan on rokotteita saatu esimerkiksi viime viikolla nelisen tuhatta annosta. Tällä viikolla määrä on vähän isompi, ja ensi viikolla taas pienempi.

– Tieto on, että rokotemäärät eivät (Eksotelle) tule tässä kohtaa nousemaan. Lisäksi Astra Zenecan suhteen eletään kriittistä aikaa ja odotetaan tietoja, että muutetaanko rokotteen käytettävyyttä.

Valtakunnallisesti Eksote on hyvässä vauhdissa

Valtakunnallisesti Eksote on hyvässä vauhdissa, sillä valtakunnan keskiarvo rokotetuissa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiistaisen koronasivupäivityksen mukaan 17,5 prosenttia, toisen annoksen osalta 1,6 prosenttia. THL:n tilastoissa Eksoten rokotettuja on 21,3 prosenttia. Hieman korkeampi kokonaisluku löytyy vain Itä- ja Etelä-Savosta.

Yli 70-vuotiaiden rokotuksissa Uusimaa ja läntinen Suomi ovat jonkin verran Etelä-Karjalaa edellä. THL:n mukaan Eksote on rokottanut yli 70-vuotiaista 69,6 prosenttia ja toisella annoksella 1,6 prosenttia, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella luku on 74,9 prosenttia ja toisen annoksen osaltakin 7,3 prosenttia. Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit ovat rokottaneet yli 70-vuotiaista ensimmäisellä annoksella noin 80 prosenttia, mutta toista annosta on piikitetty hyvin säästeliäästi.

Yli 80-vuotiaista on Eksoten alueella rokotettu Eksoten mukaan nyt yli 90 prosenttia ja 75–79-vuotiaistakin lähes 90 prosenttia.

Uutista täydennetty 7.4. klo 12.20 THL:n tiedoilla ja klo 15.25 Sari Kuiton kommenteilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka