Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirasto määräsi Etelä-Karjalan liikunta- ja huvitiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi

Päätös perustuu tartuntatautilain muutokseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt suljettavaksi urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueella.

Määräys on voimassa 1.–14. huhtikuuta.

Lisäksi avi jatkaa enintään kuuden hengen kokoontumisrajoituksia toimialueellaan huhtikuun loppuun asti.

Suljettavaksi määrätyissä tiloissa voi kuitenkin jatkaa vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa.

Tilojen sulkeminen ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämään kuuluvaa toimintaa.

Kuntosalit suljetaan

Aiemmin Etelä-Suomen avin alueella esimerkiksi kuntosaliharjoittelu oli sallittua, jos tilassa oli samaan aikaan enintään 10 ihmistä ja harjoittelijat noudattivat turvavälejä.

Kuntosalien lisäksi nyt suljetaan kaikki sisäliikuntatilat, yleiset saunat, uimahallien allastilat ja niiden yhteydessä olevat pukuhuonetilat. Lisäksi myös tanssipaikat, huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipaikat suljetaan.

Avin mukaan nyt tehty päätös perustuu 28. maaliskuuta hyväksyttyyn tartuntatautilain muutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää auki enintään kymmenen ihmisen käytössä olevia tiloja.

– Lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että uuden päätöksemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna, aluehallintoylilääkäri Mikko Valkonen Etelä-Suomen avista selvittää tiedotteessa.

– Ymmärrämme päätöksen nopean voimaantulon tuomat haasteet muun muassa liikunta-alan toimijoille. Epidemiatilanteen vuoksi meidän oli kuitenkin tehtävä päätös heti kun se oli lain perusteella mahdollista, Valkonen sanoi.