Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Honkapirtin jätevedenpumppaamolla ja Päivärinteenkadun pumppaamolla ylivuotoja – Vuokseen pääsi tiistaina noin 450 kuutiota käsittelemätöntä jäte- ja hulevettä, Hallikkaanjokeen kymmeniä kuutioita jätevettä

Hallikkaanjokeen pääsi jätevettä sähkökatkon takia.

Honkapirtin jätevedenpumppaamolla sattui tiistaina jäteveden ylivuoto, tiedottaa Imatran kaupunki.

Pumppaamon kapasiteetti ei riittänyt pumppaamaan kaikkea vettä jätevedenpuhdistamolle. Siispä Vuokseen pääsi valumaan käsittelemätöntä jäte- ja hulevettä.

Ylivuoto johtui kaupungin mukaan siitä, että keväisin huonokuntoisiin jätevesiviemäreihin päätyy sulamisvesiä. Ne kuormittavat viemäriverkostoa ja aiheuttavat ylivuototilanteita.

Tiistaina tilanne oli erityisen hankala siksi, että lumi suli nopeasti ja samaan aikaan satoi vettä. Honkapirtin jätevedenpuhdistamolle tulee keskimäärin noin 16 000 kuutiota vettä vuorokaudessa, mutta tiistaina sitä tuli kaikkiaan 40 000 kuutiota, kertoo Imatran veden vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen tiedotteessa.

Koska jätevesiviemäreihin päätynyt sulamisvesi on itsessään hyvin laimeata, Pietarinen uskoo ympäristövaikutusten jäävän vähäisiksi.

Sähkökatkos Päivärinteenkadun pumppaamolla

Lisäksi Hallikkaanjokeen pääsi tiistaina arviolta kymmeniä kuutioita jätevettä Päivärinteenkadun pumppaamolta. Tämä johtui siitä, että pumppaamolla oli puolen tunnin sähkökatkos. Sen aikana jätevesipumput eivät toimineet.

Jos virtaama olisi ollut tavanomaisella tasolla, tämän mittainen sähkökatkos ei olisi aiheuttanut ylivuotoa.