Keskiviikkona varmistui 13 uutta koronatapausta Etelä-Karjalassa – Yli 80-vuotiaat alkavat olla rokotettu niiden osalta, jotka rokotuksen haluavat

Eksoten alueella yli 80-vuotiaat on rokotettu noin 90-prosenttisesti.

Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronasivun mukaan maakunnassa on keskiviikkona varmistunut 13 uutta koronavirustartuntaa. Niiden kokonaismäärä on nyt maakunnassa pandemian ajalta yhteensä 925.

Positiiviset tulokset ilmenivät tiistaina otetuista 542 näytteestä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronasivu tilastoi keskiviikkona 12 uutta tartuntaa Lappeenrantaan ja yhden Ruokolahdelle. Muiden Etelä-Karjalan kuntien tartuntaluku säilyi ennallaan.

Sairaalahoidossa on Eksotella 13 koronaviruspotilasta.

Etelä-Karjalan pitkään kasvussa ollut ilmaantuvuusluku kääntyi laskuun. Keskiviikkona ilmaantuvuus oli 166,9, kun tiistaina se oli vielä 177,9.

Ilmaantuvuudella tarkoitetaan tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Helsingin ja Uudenmaan ilmaantuvuus oli keskiviikkona 313,2 ja varsinais-Suomen 249,5.

Eksoten alueella on vähintään yhden koronarokotteen saanut yli 25 000 henkilöä, mikä on viidennes väestöstä. Tehosterokotteen on saanut noin 2 000 henkilöä, eikä tehosterokotettujen osuus ole käytännössä kasvanut useampaan viikkoon.

Yli 80-vuotiaista rokotteen on saanut noin 90 prosenttia. Ikäluokan viimeistenkin tavoittamisessa puhelimitse on ollut ongelmia, minkä vuoksi he tai heidän omaisensa ovat itse voineet soittaa Eksotelle ajanvarauksestaan.

– Soittoja on tullut, mutta soittojen määrä on vähentynyt, kertoo rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto.

Soittojen harventuminen kertoo todennäköisesti siitä, että tuo ikäryhmä alkaa olla rokotettu rokotuksen halunneiden osalta.

– Jos joku havahtuu vaikka kuukauden päästä, tai omaiset huomaavat asian, totta kai hän saa rokotuksen.

Tehosterokotteen väliaika piteni 12 viikkoon, kun se alkuun oli 21 päivää. Käytännössä tehosterokotteita aletaan antaa jälleen maalis-huhtikuun vaihteessa ja enemmässä määrin toukokuun alkupuolella.

Uutista päivitetty 31.3. klo 14.21 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka