Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkoululaiset jatkavat etäopetuksessa ainakin 11. huhtikuuta saakka

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määräämässä muun muassa liikuntatiloja suljettavaksi.

Imatran seudun ja koko Etelä-Karjalan yläkoululaiset jatkavat etäopetuksessa myös pääsiäisen jäkeen, ainakin 11. huhtikuuta saakka.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjaa, että Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla jatketaan yläkoulujen sulkua pääsiäisen jälkeisen viikon ajan. Jatkon osalta tilannetta tarkastellaan pääsiäisen jälkeen.

Yläkoululaiset ovat olleet etäopetuksessa maaliskuun 8. päivästä lähtien.

Liikuntatilojen kahden viikon sulku valmistelussa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti myös valmistelevansa päätöstä, jolla urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi 1.–14. huhtikuuta väliseksi ajaksi Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös koskee myös Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueita.

Päätös perustuu tartuntatautilain 28.3. hyväksyttyyn muutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää avoinna enintään kymmenen asiakkaan käytössä olevia tiloja. Lakimuutos tulee voimaan 31.3., jolloin tartuntatautilain pykälän 58 g mukainen päätös tilojen sulkemisesta julkaistaan. Päätöksen on tarkoitus olla voimassa lain salliman enimmäisajan eli kaksi viikkoa, 1.–14.4.2021.

– Lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että uuden päätöksemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna, aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen kommentoi AVIn tiedotteessa.

Tilojen käytössä poikkeuksia

AVIn tiedotteen mukaan suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

– Ymmärrämme päätöksen nopean voimaantulon tuomat haasteet muun muassa liikunta-alan toimijoille. Epidemiatilanteen vuoksi meidän on kuitenkin tehtävä päätös heti kun se on lain perusteella mahdollista, Nikunen sanoo AVIn tiedotteessa.