Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirustestin tulos tulee jatkossa tekstiviestillä Eksoten alueella

Eksote ottaa tiistaina käyttöön koronanäytteenottoon ohjauksen ja seurannan ohjelmistopalvelu Haavin, joka tehostaa näytteeseen ohjautumista sekä taudinjäljitystä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) asiakkaat saavat jatkossa koronatestitulokset toimintaohjeineen tekstiviestitse heti tutkimuksen valmistuttua. Tämä johtuu siitä, että Eksote ottaa käyttöön koronanäytteenottoon ohjauksen ja seurannan ohjelmistopalvelu Haavin. Eksoten tiedotteen mukaan Haavin käyttöönotto tehostaa näytteeseen ohjautumista sekä taudinjäljitystä.

Eksote ottaa Haavin käyttöön tiistaina 30. maaliskuuta. Huomisen jälkeen tehtyjen koronatestien kaikki positiiviset ja negatiiviset tulokset tulevat siis tekstiviestillä.

– Testitulos saapuu tekstiviestillä heti tuloksen valmistumisen jälkeen. Onkin tärkeä huolehtia, matkapuhelinnumero on syötetty oikein, sanoo Eksoten kehityspäällikkö Katja Rääpysjärvi tiedotteessa.

Testitulos saapuu aina siihen numeroon, joka on aikaa varatessa ilmoitettu.

Eksote ottaa samalla kansalaisille käyttöön koronatietoni.fi-sivuston, josta voi tulostaa todistuksen negatiivisesta COVID-19 -testituloksesta.

Tulokset aiemmin katsottu Omakannasta

Toistaiseksi koronanäytteen tulokset on tarkistettu Omakannasta. Tiedotteen mukaan Haavin käyttöönoton alkuvaiheessa tulokset saapuvat Omakantaan kahden viikon viiveellä. Tämän jälkeen tulokset siirtyvät myös Omakantaan reaaliajassa.

Mikäli tekstiviestiä ei jostain syystä ole kolmen vuorokauden kuluessa näytteenotosta saapunut, voi tulosta kysellä omalta hyvinvointi- tai terveysasemalta puhelimitse.

Eksoten tartuntatautiyksikkö on yhteydessä positiivisen tuloksen saaneisiin henkilöihin pikimmiten. Näytteenoton ajanvaraus toimii jatkossakin tutulla tavalla ensisijaisesti Omaolon sähköisellä koronaoirearviolla ja vaihtoehtoisesti soittamalla omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tai päivystysaikana päivystysapuun 116 117.