Imatralla lähes 20 prosenttia asukkaista on saanut koronarokotteen – Rokotemäärien odotetaan kasvavan hieman pääsiäisen jälkeen, isompaa kasvua ennakoidaan vapun tienoille

Tällä hetkellä Imatralla rokotetaan viimeisiä yli 80-vuotiaita, 75–79-vuotiaita sekä 73–74-vuotiaita.

Imatralla annetaan noin 160 rokotusta päivässä. Kuvituskuva arkistosta. Piia Kaskinen

Santeri Tynkkynen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Imatralla oli perjantaihin mennessä rokotettu 18,7 prosenttia kaupungin asukkaista.

Yli 80-vuotiaista imatralaisista jo yli 83 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen. Myös 75–79-vuotiaiden ikäluokasta noin puolet on rokotettu. 70–74-vuotiaista Imatran asukkaista rokotteen on saanut noin 40 prosenttia.

Eksoten koronarokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto muistuttaa, että THL:n tilastot tulevat muutaman päivän jäljessä. Tällä hetkellä Imatralla rokotetaan viimeisiä yli 80-vuotiaita, 75–79-vuotiaita sekä 73–74-vuotiaita.

– Pienesti rokotetaan myös alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä, Kuitto kertoo.

THL:n tilastojen mukaan Ruokolahden asukkaista ensimmäisen rokotteen on saanut 17 prosenttia asukkaista ja Rautjärvellä 20,8 prosenttia.

Imatralla annetaan 160 rokotusta päivässä

Eksoten Sari Kuitto ennakoi Uutisvuokselle kaksi viikkoa sitten, että rokotemäärät tulevat nousemaan huhtikuun aikana. Rokotemäärän kasvua joudutaan odottamaan vielä muutaman viikon ajan.

Kuiton mukaan rokotteita alkaa tulemaan viikosta 14 alkaen vähän enemmän. Viikolla 18 pitäisi tulla merkittävämpi nousu.

– Kaikki on tietenkin tässä vaiheessa vielä arvailua. THL on kertonut tiettyjä määriä, mitä Suomeen tulee, ja sen perusteella meidänkin määrät vähän nousisivat. Mutta aika näyttää. Vaikka mediassa oli tällä viikolla, että rokotteita alkaa tulemaan Suomeen lähiviikkoina paljon, ei se valitettavasti näy Etelä-Karjalan alueen näkökulmasta vielä kovin isolta, hän sanoo.

AstraZeneca -rokotteen käyttö oli Etelä-Karjalassa muun Suomen tavoin viime viikolla tauolla. Ensi viikolla kyseistä rokotetta päästään taas käyttämään.

Kuitto arvelee, että alle 70-vuotiaita päästään rokottamaan isommissa määrin jokusen viikon päästä. Tällä hetkellä Imatran rokotustahti on noin 160 rokotusta per päivä. Eksote rokottaa pelkästään arkipäivisin.

Lue lisää aiheesta: Eksote alkaa kutsua yli 70-vuotiaita koronarokotuksiin kirjeitse

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka