Eksote pyytää nyt yli 80-vuotiaita rokottamattomia ottamaan itse yhteyttä ja varaamaan rokotusaikoja – Kaikkia ei ole saatu puhelimella kiinni

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ilmoittaa saaneensa rokotettua yli 80-vuotiaista eteläkarjalaisista jo yli 80 prosenttia.

Eksoten tiedotteen mukaan rokotettavia on yritetty tavoittaa puhelimitse, mutta kaikkia ei ole saatu puhelimella kiinni. Soittamista jatketaan edelleen.

Loppuja yli 80-vuotiaita neuvotaan keskiviikosta 24. maaliskuuta alkaen ottamaan yhteyttä Eksoten suuntaan ja varaamaan aika rokotukseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päätti perjantaina Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä. Keskeytys ei aiheuta muutoksia Eksoten antamiin rokotusaikoihin tai toimintaan muutoin. Tälle viikolla annetut rokotusajat toteutuvat aiemmin suunnitellusti toisella rokotteella.

THL on kehottanut Astra Zenecan koronarokotteen saaneita tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Havaitut poikkeukselliset oireet ovat erittäin harvinaisia. Eksote seuraa tilanteen etenemistä ja toimii annettujen valtakunnallisten ohjeiden ja päätösten mukaisesti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka