Imatrankosken koulussa koronavirustartunta: 27 altistunutta karanteeniin, joukossa aikuisia sekä lapsia – Lääkäri Ville Verta pelkää Imatran koronatilanteen heikkenevän

Imatralla voidaan olla pian samassa jamassa kuin Lappeenrannassa. Kontaktit perheen ulkopuolisiin on syytä pitää minimissä. – Kehenkään ei voi luottaa, Verta varoittaa.

Imatrankosken koulussa on todettu yksi koronatartunta. ANU PAKARINEN

Anu Pakarinen

Imatrankosken koululla on yhdellä henkilöllä todettu koronatartunta. Tieto tartunnasta saatiin keskiviikkoaamuna, kertoo Imatran kaupunki tiedotteessa.

Eksoten tartuntatautilääkäri määräsi keskiviikkona iltapäivällä koulutartunnan myötä 27 altistunutta henkilöä karanteeniin. Karanteeniin joutuvissa on niin aikuisia kuin lapsia.

Eksote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin joutuvien lasten huoltajiin. Myös koulu ohjeistaa karanteeniin joutuvia perheitä siitä, miten opiskelu kotioloissa toteutetaan.

– Nyt näyttää siltä, että tartuntojen määrät ovat kasvussa jälleen Imatralla. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että kontaktien määrä minimoitaisiin. Esimerkiksi palmusunnuntaina isovanhempien ja kummien virpomiset on nyt syytä jättää väliin tai hoitaa virtuaalisesti, Imatran kaupungin hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala sanoo tiedotteessa.

Testi tehtiin työterveydessä

Tartuntatautilainsäädännön määräämä kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta ei ota kantaa, onko tartunta todettu oppilaalla vai opettajalla tai muulla henkilökuntaan kuuluvalla.

Asian selvittely oli keskiviikkona päivällä vielä aivan alussa. Verta oli saanut vasta ennakkotiedon koronatartunnasta. Testiä ei oltu tehty Eksotessa, vaan työterveyshuollossa.

Imatran tilanne huononemassa

Viime päivien perusteella Ville Verta arvioi, että Imatran koronatilanne on heikkenemässä.

Esiin on tullut koronatartuntoja, joiden lähdettä ei ole pystytty varmuudella selvittämään. Käsitys on, että tartunnat on saatu Imatralta tavanomaisen kauppareissun yhteydessä, maskista ja käsidesin käytöstä huolimatta.

Lappeenrannassa on jo nähty tällaisten tartuntojen enteilevän koronatapausten määrän kasvua.

– Lappeenrannassa on tosi huono koronatilanne. Imatralla tilanne on ollut huomattavasti parempi. Viime päivinä Imatralla on ollut muutama tapaus, joista tartunnan lähteitä on saatu huonosti selville. Tulee käsitys, että täälläkin on koronaa liikkeellä. Tartuntojen määrä on lähdössä Imatralla kasvuun, ellei jotain erikoista tapahdu, Verta ennakoi.

Kehenkään ei voi luottaa

Ville Verran mukaan tartuntariski Imatralla on todellinen. Virus tarttuu huomattavan paljon herkemmin kuin vielä alkuvuodesta.

– Vanhat varovaisuusohjeet eivät tahdo enää riittää.

Tällä hetkellä tartunnoissa näkyy kaksi pääluokkaa.

Joko tartunta saadaan työpaikan ruokatauolta, kun useampi ihminen istuu saman pöydän ääressä ilman maskia. Tai sitten on tavattu täysin oireetonta lähisukulaista tai parasta ystävää, mutta tauti onkin tarttunut, Ville Verta kuvailee.

– Kontaktit on syytä pitää minimissään. Kehenkään ei voi luottaa. Kaikki perheen ulkopuoliset kontaktit ovat riskejä, hän painottaa.

Juttua päivitetty 24.3. kello 15.33, lisätty tieto altistuneiden ja karanteeniin joutuvien määrästä ja lisätty tietoa jutun ensimmäiseen kappaleeseen. Kello 16.44 muokattu aikamuotoa neljännessä kappaleessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka