Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalan poikkeusolot saavat jatkoa huhtikuussa – Alakoulut pysyvät lähiopetuksessa, yläkoululaiset ja lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa

Huonontunut koronatilanne pitkittää poikkeusoloja ainakin kahdella viikolla.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on jatkamassa nykyisiä koronarajoituksia kahdella viikolla huhtikuussa. Syynä jatkolle on maakunnan huonontunut koronatilanne.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) aiemman päätöksen mukaiset rajoitukset ovat voimassa 31. maaliskuuta saakka.

Esimerkiksi tällä hetkellä julkisissa ja yksityisissä tiloissa saa olla läsnä enintään kymmenen henkeä ja ulkotiloissa 50 henkeä. Rajoitukset koskevat muun muassa kirjastoja, uimahalleja, museoita ja sisäleikkipuistoja.

Myös kuuden hengen kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotapahtumissa on saamassa jatkoa huhtikuussa, samoin ryhmäliikunnan sulku lukuun ottamatta alle 12-vuotiaita.

Rajoitusten jatkoaika tulee tarpeeseen

Eksote hakee AVIn päättämille rajoituksille jatkoa 14. huhtikuuta asti. Ryhmäliikunnan rajoitukset puolestaan jatkuvat 11. huhtikuuta saakka.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmän puheenjohtajan Tuula Karhulan mukaan rajoitusten jatkaminen on erittäin tarpeellista.

– Koronatilanne on huonontunut erityisesti viimeisen viikon aikana Etelä-Karjalassa, Karhula painottaa.

Esimerkiksi Eksoten tehohoitoon on viime päivinä päätynyt yhä enemmän työikäisiä koronapotilaita. Jos tilanne huononee nykyisestä, muusta tehohoidosta saatetaan joutua tinkimään.

Alakoululaiset pysyvät luokissa

Vaikka koronatilanne on heikentynyt nopeasti Etelä-Karjalassa, alakoululaiset pysyvät vielä lähiopetuksessa.

– Ainakin toistaiseksi jatkotartuntoja on hyvin vähän alakouluissa. Yleensä lapset ovat saaneet tartunnan muualta, Karhula toteaa.

Alakouluihin on kuitenkin tulossa joitakin uusia koronasuosituksia.

Esimerkiksi alakoulujen yhteisten opetusryhmien suositellaan siirtyvän etäopetukseen. Tällaisia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi A2-kieliryhmät.

Myös koulusta toiseen kiertävien opettajien toiminta suositellaan laittamaan tauolle.

Pääsevätkö ammattikoululaiset lähiopetukseen?

Etelä-Karjalan yläkoululaiset pysyvät etäopetuksessa 11. huhtikuuta asti ja lukiolaiset päivän pidempään.

Sen sijaan ammattikoulujen etäopetuksen jatkoa puidaan Karhulan mukaan ensi viikolla. Nyt ammattikoululaisten etäopetussuositus on voimassa 5. huhtikuuta asti.

– Heillä tietysti olisi erityinen tarve päästä lähiopetukseen, Karhula huomauttaa.