Uusia koronatapauksia varmistui tiistaina 6 kappaletta – Sairaalahoidossa nyt jo 15 koronapotilasta

Arkistokuvassa viime tammikuulta koronatestausta Nuijamaan raja-asemalla valmistelevat näytteenottajat Anneli Pauniranta (vas), Mia Haikala ja Eksoten sihteeri Vera Utkina. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalassa varmistui tiistaina kuusi uutta koronatartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja treveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan tartuntojen kokonaismäärä koko pandemian ajalta on nyt 793.

Positiiviset tulokset ovat maanantaina otetuista 394 koronanäytteestä. Tapausmäärä on pienin sitten maaliskuun alun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronatilannesivu sijoittaa uusista tartunnoista kolme Lappeenrantaan. Muiden Etelä-Karjalan kuntien osalta THL:n koronatilatossa ei ole muutosta maanantaista.

Sairaalahoidossa on kuitenkin nyt jo 15 koronapotilasta, mikä on kaksi enemmän kuin maanantaina.

Eksote kertoi maanantaina, että Etelä-Karjalan keskussairaalan tehohoitopaikat ovat olleet jopa sataprosenttisesti käytössä. Eksoten normaali tehohoitokapasiteetti on kuusi tehohoitopaikkaa.

Toistaiseksi tilanne on tehohoidon ylilääkäri Antti Mäkelän mukaan hallinnassa, mutta jos koronapotilaiden määrä kasvaa, Eksote ei pysty takaamaan hyvää hoitoa muille tehohoitoon joutuville.

Koronavirusep​id​emia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä on koolla tänään tiistaina.

Uutista päivitetty 23.3. klo 13.15 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka