Heidi Wahlbergin viime keväänä perustama kauppa-aputoiminta käynnistyy Imatralla uudestaan tällä viikolla

Heidi Wahlberg on avannut kauppa-avun Facebook-ryhmän uudestaan. Kauppa-avun koronapuhelin avautuu keskiviikkona.

Heidi Wahlbergin perustama koronakauppa-apuryhmä oli toiminnassa viime vuonna maaliskuusta heinäkuuhun. Arkistokuva. Minna Mäkinen

Santeri Tynkkynen

Imatralaisen Heidi Wahlbergin viime keväänä perustama kauppa-aputoiminta käynnistyy uudestaan tämän viikon keskiviikkona pahentuneen koronatilanteen takia.

Vapaaehtoistoiminnalla halutaan helpottaa erityisesti koronavaaran vuoksi liikkumistaan rajoittavien ikäihmisten ja sairautensa puolesta riskiryhmään kuuluvien elämää.

Kauppa-aputoiminta jatkuu Imatran kaupungin koronatiimin pyynnöstä. Wahlberg on avannut kauppa-avun Facebook-ryhmän uudestaan, johon voivat ilmoittautua sekä kauppa-apua tarvitsevat että sitä tarjoavat.

Ryhmässä on tällä hetkellä reilut 200 jäsentä. Viime keväänä toiminnassa oli mukana noin 20 vakituista vapaaehtoista auttajaa, Wahlberg kertoo.

– Osa on toiminut tämän vuoden alussa itsenäisesti. He ovat soitelleet niille, ketä viime keväänä auttoivat ja kyselleet, tarvitsevatko he apua.

Kauppa-apua on mahdollista saada myös puhelimitse, jos ei omista Facebookin käyttäjätiliä. Kauppa-avun koronapuhelimeen voi soittaa arkisin kello 10–16 keskiviikosta alkaen.

Toiminta käynnistetään samalla tyylillä kuin viime keväänä. Apua voi saada välttämättömiin asiointeihin, kuten ruokakaupassa ja apteekissa käymiseen.

– Viime keväänä joku kävi myös Honkaharjusta hakemassa apuvälineitä, mutta pääasiassa se on kaupassa ja apteekissa asiointia.

Vuosi sitten kauppa-aputoiminta oli käynnissä maaliskuun puolivälistä heinäkuuhun asti. Wahlberg ei vielä osaa arvioida, kuinka pitkään kauppa-apua tänä keväänä tarjotaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka