Etelä-Karjalassa varmistui yhteensä kahdeksan uutta koronatartuntaa viikonlopun aikana  – Ainakin yhden epäillään olevan brittimuunnosta

Uusista tartunnoista osaa ei ole saatu jäljitettyä. Kaksi on jäljitetty Venäjälle.

Kuvituskuva. Risto Aalto

Ilkka Pohjalainen ja STT–STT

Etelä-Karjalassa on viikonlopun jäljiltä varmistunut kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan varmennettujen koronatapausten kokonaismäärä maakunnassa on nyt yhteensä 319.

Tapauksista kolme on perjantailta, yksi lauantailta ja neljä sunnuntailta.

Eksoten ylilääkäriSami Raasakan mukaan tartunnoista kaksi on jäljitettävissä Venäjän suunnalle, kolme on maakunnan ulkopuolelta ja loput maakunnan sisältä epäselvästä lähteestä.

– Ainakin yhdellä muulta paikkakunnalta tulleella tiedetään olleen brittivarianttikontakti. Todennäköisesti se sitten on sitä, Raasakka sanoo.

Raasakan mukaan epäily on toisestakin mahdollisesta muuntovirustapauksesta.

Altistumisista mahdollisesti lisätietoja myöhemmin

Viikonloppuna tartunnan saaneet ovat ikäjakaumaltaan teini-ikäisestä kuusikymppiseen, ja ovat hyväkuntoisina kotihoidossa.

Raasakan mukaan Eksote tiedottaa mahdollisista altistuksista myöhemmin, liittyen tuoreisiin koronatapauksiin.

Nuijamaan raja-aseman testeistä viikonlopulta ei ilmennyt positiivisia tuloksia maanantaihin puoleen päivään mennessä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronasivujenmukaan uusista tartunnoista kaksi on kirjattu sunnuntain jälkeen Lappeenrantaan, yksi Imatralle ja yksi Parikkalaan.

Suomessa 353 uutta tapausta

Suomessa on raportoitu 353 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 197, mikä on 1 215 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut koko maassa lähes 92 koronatartuntaan sataatuhatta asukasta kohden. Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lähes 166 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Muita alueita, joilla ilmaantuvuusluku on yli sata, ovat Itä-Savon, Keski-Suomen, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit.

Pienin ilmaantuvuusluku on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lähes 22 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 47 969 koronavirustartuntaa.

Uutista päivitetty 8.2. kello 12.35 Sami Raasakan kommenteilla ja THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka