Kolme uutta koronatapausta Lappeenrannassa THL:n mukaan – Etelä-Karjalan tartuntojen yhteenlaskettu määrä nyt 322

Kuvituskuva. Pekka Ruissalo

Ilkka Pohjalainen ja STT–STT

Etelä-Karjalassa on varmistunut tiistaina kolme uutta positiivista koronatulosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakatsauksenmukaan kaikki kolme uutta Etelä-Karjalan tapausta kirjautuvat Lappeenrantaan.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote)koronasivujen mukaan koronatapausten kokonaismäärä koko pandemian ajalta on nyt Eksoten alueella 322 kappaletta.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan edelleenkään yksikään viime päivien tapauksista ei ole varmistunut viruksen brittimuunnoksen aiheuttamaksi, joskin muutamassa tapauksessa altistus on saatu brittimuunnosta kantaneelta henkilöltä maakunnan ulkopuolelta, joten oletus on vahva.

Eksoten mukaan 8. helmikuuta mennessä sen alueella on annettu 5 446 koronarokotetta, joista osa on tehosteannoksia.

Rokotukset on aloitettu koronatyötä tekeville sote-ammattilaisille, iäkkäille sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen asukkaille ja työntekijöille, kotihoidon työntekijöille sekä kotona asuville yli 80-vuotiaille. Seuraavana ovat rokotusvuorossa kotihoidon asukkaat.

Suomessa 438 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 438 uutta koronatartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 287, mikä on 1 178 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 623 tartuntaa, mikä on 41 tapausta vähemmän kuin edellisen viikon aikana.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 48 407 koronatartuntaa.

Suomessa on 8. helmikuuta mennessä todettu yhteensä 224 muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta.

Juttua päivitetty 9.2. kello 15.27 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka