Etelä-Karjalassa varmistui kolme uutta koronatartuntaa perjantaina – Eksote alkoi julkaista listaa mahdollisista altistuspaikoista

Kuvituskuva. Kai Skyttä

STT–STT ja Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalassa on perjantaina varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronasivujen mukaan tartuntojen kokonaismäärä on nyt maakunnassa koko pandemian ajalta 329 kappaletta.

Koronatestejä on viikossa tehty Eksoten alueella viime perjantaista tämän viikon torstaihin 1 787 kappaletta, joista positiivisia tuloksia on varmistunut 18 kappaletta. Se on melko tarkalleen prosentti kaikista otetuista näytteistä.

Eksote on alkanut julkaista ajantasaista listaa paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle.

Paikkakunnittain otsikoidulle listalle päivitetään julkiset paikat, joissa on ilmoitettuun aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli tartuttaa muita kyseisenä aikana paikalla olleita henkilöitä.

Listalle päivitetyissä paikoissa olleita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Jos listalla ei ole paikkoja ja ajankohtia, ei altistumispaikkoja sillä hetkellä ole. Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut THL:n karanteeniohjeen mukainen aika. Tällä hetkellä paikat ovat listalla 14 vuorokautta.

Ensimmäisessä listauksessa on kirpputori Lappeenrannassa sekä kaksi paikkaa Parikkalassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronasivun kuntakohtaiselle listalle on Etelä-Karjalassa lisätty yksi tartunta Lappeenrantaan, jossa varmistettujen tapausten kokonaismäärä koko pandemian ajalta on nyt yhteensä 196. Muiden maakunnan kuntien luvut pysyivät ennallaan.

Suomessa 407 tartuntaa

Suomessa on raportoitu 407 uutta koronatartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 170, mikä on 679 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu puolestaan 2 678 tartuntaa. Luku on 186 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt raportoitu 49 572 koronatartuntaa.

Juttua päivitetty 12.2. kello 12.53 THL:n tiedoilla sekä maininnalla Eksoten altistumispaikkalistasta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka