Eksoten kahdeksasta uudesta koronatapauksesta yksi liittyy opiskelijaryppääseen, neljä muihin aiempiin tartuntoihin ja yksi on muualta Suomesta

Eksote oli ottamassa yhtä potilasta tehohoitoon Uudeltamaalta, mutta siirto peruuntui.

Etelä-Karjalassa tehtiin tiistaina 421 koronatestiä, maanantaina 260. Kuvituskuva. Risto Aalto

STT–STT ja Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on raportoitu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan koronavirustapauksia on ollut maakunnassa 417, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tilannekuvassaan.

Kahdeksan uutta tartuntaa on merkitty tiistain kohdalle Eksoten Koronavirustauti lukuina -taulukkoon.

Tartunnoista vain yksi liittyy Lappeenrannan Karankokadun opiskelijataloon, ylilääkäri Sami Raasakka sanoo.

Opiskelijoiden keskuudessa levinneiden koronatartuntojen vuoksi Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston (LUT) ja LAB-ammattikorkeakoulun kampus Skinnarilassa suljettiin opiskelijoilta kahdeksi viikoksi.

Neljä positiivisen koronatuloksen saanutta oli jo valmiiksi karanteenissa, eli ne liittyvät aiempiin tartuntoihin, Raasakka kertoo. Yksi koronatartunta on saatu muualta Suomesta ja kahden lähde on vielä epäselvä.

Raasakan mukaan koronatartunnat ovat nyt Etelä-Karjalassa painottuneet alle 50-vuotiaisiin. Puolessatoista viikossa tartuntoja on ollut yhteensä noin 80. Tartunnan saaneista vain yksi on ollut yli 65-vuotias ja alle kymmenen yli 50-vuotiaita.

– Näistä tuskin tulee painetta sairaalahoitoon.

Etelä-Karjalassa on sairaalahoidossa 0–5 koronaviruspotilasta. Tarkka potilaiden lukumäärä kerrotaan vain, jos potilaita on enemmän kuin viisi.

HUS:sta ei vielä koronapotilaita Lappeenrantaan

Koska Etelä-Karjalassa on vähän koronapotilaita sairaalahoidossa, Eksote on luvannut auttaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (HUS).

Yle uutisoi tiistaina, että HUS:sta siirrettäisiin koronapotilaita hoidettavaksi esimerkiksi Lappeenrantaan, Lahteen ja Kotkaan. Tehohoitopaikat ovat HUS:ssa täyttyneet nopeasti.

– Oli suunniteltu yhden potilaan siirtämistä tänne tehohoitoon HUS:n ruuhkautumisen takia, mutta se oli toistaiseksi peruuntunut. Tietääkseni meillä ei ole tällä hetkellä yhtään HUS:n potilasta, Sami Raasakka kertoo.

Etelä-Karjala yhä kiihtymisvaiheessa

Koronavirustilanne on Etelä-Karjalassa edelleen kiihtymisvaiheessa. Alueellinen koronaryhmä päätti asiasta tiistaina.

Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa on varmistunut yhdeksän uutta koronatartuntaa. Maakunnan koronatapausten yhteenlaskettu määrä on nyt 431.

THL:n koronakartan kuntalistaus ei toiminut keskiviikkona.

Helsingin Sanomien mukaan Etelä-Karjalan tartunnoista kahdeksan todettiin Lappeenrannassa ja yksi Imatralla.

Suomessa 590 uutta tapausta

Koko maassa on raportoitu 590 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 315 tartuntaa, mikä on 1 124 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 527 tartuntaa. Tämä on 739 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Yhteensä koronatartuntoja on todettu Suomessa nyt 55 122.

Päivitetty 24.2.2021 kello 12:09: Lisätty THL:n luvut, tieto koronakartan viasta ja kuntaluvut Helsingin Sanomista; päivitetty kello 12:46: Lisätty Sami Raasakan kommentit.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka