Eksote kertoi 9:stä, THL 12:sta uudesta koronatartunnasta Etelä-Karjalassa

Old Cockissa altistuminen sunnuntaina 21. helmikuuta kello 20 aikaan.

Etelä-Karjala on siirtynyt koronapanedmian kolmanteen vaiheeseen, leviämisvaiheeseen. Anu Kiljunen

STT–STT, Liisa Kukkola ja Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on raportoitu perjantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan koronavirustapauksia on ollut maakunnassa 432, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tilannekuvassaan.

Yhdeksän uutta tartuntaa on merkitty torstain 25. helmikuuta kohdalle Eksoten Koronavirustauti lukuina -taulukkoon.

Etelä-Karjalassa on sairaalahoidossa 0–5 koronaviruspotilasta. Tarkka potilaiden lukumäärä kerrotaan vain, jos potilaita on enemmän kuin viisi.

Koska Etelä-Karjalassa on vähän koronapotilaita sairaalahoidossa, Eksote on luvannut tarvittaessa tukea Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (HUS).

Etelä-Karjalassa siirryttiin torstaina koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Koronaepidemiassa on kolme vaihetta: perusvaihe, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Old Cockissa altistuminen sunnuntaina

Altistuspaikkasivulleen Eksote on lisännyt uuden paikan. Sunnuntaina 21.2. ravintola Old Cockissa Lappeenrannan keskustassa on kello 20–20.30 ollut henkilö, joka on voinut altistaa muut ravintolassa olijat koronavirustartunnalle.

Jos olet ollut ilmoitettuna aikana altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan 14 vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse hyvinvointi- tai terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117.

THL: Lappeenrannassa ja Imatralla uusia tartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Etelä-Karjalassa on raportoitu 12 uutta koronatapausta. Niistä 10 on Lappeenrannassa ja 2 Imatralla.

THL:n koronakartan mukaan Etelä-Karjalan koronatapausten määrä on nyt 450. Imatralla tartuntoja on ollut 92, Lappeenrannassa 293, Lemillä 7, Luumäellä 9, Parikkalassa 9, Rautjärvellä 6, Ruokolahdella 14, Savitaipaleella 6 ja Taipalsaarella 14.

Koko maassa 720 uutta tapausta

Suomessa on raportoitu 720 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1 665 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten 14 päivän ajalta koronatartuntojen lukumäärä on 6 835.

Viimeisten seitsemän päivän aikana koronatartuntoja on löydetty puolestaan 3 754, mikä on 673 tartuntaa enemmän kuin edeltävän viikon aikana.

Koronatartuntoja on kirjattu Suomessa tähän mennessä yhteensä 56 407.

Päivitetty 26.2. kello 13:41: Lisätty THL:n luvut.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka