Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AVI: Etelä-Karjalassa saa edelleen käydä torilla – Moni harrastus-, urheilu- ja kulttuuritila on menossa kiinni

Uusien rajoitusten on tarkoitus astua voimaan Etelä-Karjalassa 8. maaliskuuta alkaen.

Moni harrastus-, urheilu- ja kulttuuritila on maaliskuussa menossa kiinni Etelä-Karjalassa koronatilanteen vuoksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) tiedotti tulevista rajoituksista ja niiden tarkennuksista perjantaina.

Tartuntatautilain väliaikainen muutos mahdollistaa muun muassa kirjastojen, teattereiden, huvipuistojen, uimahallien ja kylpylöiden sulkemisen.

AVI tekee lopulliset päätökset ensi viikolla, ja ne tulisivat voimaan 8. maaliskuuta alkaen Etelä-Karjalassa sekä Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Päätökset olisivat voimassa ainakin 14. maaliskuuta asti.

Ravintoloita ei pystytä saman tartuntatautilain muutoksen nojalla sulkemaan. Eduskunta päättää ensi viikolla ravintoloiden kolmen viikon sulkutilasta poikkeusolojen vuoksi.

Sisätiloissa enintään 10 ihmistä

AVIn ohjeistusten mukaan yksityiset ja julkiset sisätilat voidaan pitää auki, jos samassa tilassa on yhtä aikaa läsnä enintään kymmenen henkeä turvavälien kera. Ulkotiloissa saa olla samanaikaisesti paikalla enintään 50 henkeä.

Henkilökuntaa ei lasketa henkilörajoituksiin.

Jos tila halutaan pitää auki maaliskuussa, pitää laatia kirjallinen suunnitelma siitä, miten paikalla olijoiden lähikontaktit voidaan estää. Lähikontaktilla tarkoitetaan alle kahden metrin väliä toiseen ihmiseen.

Jos toimintaa ei ole mahdollista toteuttaa tartuntatautilain edellyttämillä tavoilla, tiloja ei voi käyttää. Tilojen käyttöä valvovat kunnat ja AVI muun valvonnan yhteydessä.

Torilla saa edelleen vierailla

AVIn päätökset eivät koske ammattilaisurheilua.

Alle 12-vuotiaiden lasten ohjattu harrastustoiminta saa jatkua, kunhan turvaväleistä pidetään kiinni.

Torilla saa edelleen käydä tulevista rajoituksista huolimatta, koska normaalia toritoimintaa ei lasketa tapahtumaksi. Myös kauppakeskusten käytävät ja esimerkiksi WC-tilat pysyvät auki.