Etelä-Karjalassa varmistui 19 uutta koronavirustartuntaa, näytteiden määrä ensimmäistä kertaa yli 500:n

Kuvituskuva. Taru Hokkanen

Ilkka Pohjalainen ja Juho Maijala

Etelä-Karjalassa varmistui torstaina 19 uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin koronasivujen mukaan tartuntoja on nyt koko pandemian ajalta 714 kappaletta.

Kaikki 19 tapausta ovat keskiviikkona 17. maaliskuuta otetuista 520 koronanäytteestä. Se on suurin määrä näytteitä, joita Eksotessa on otettu yhtenä päivänä.

Sairaalahoidossa on Eksoten alueella edelleen kahdeksan koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi torstaina sivuillaan Lappeenrantaan 13 uutta tartuntaa ja Imatralle 2. Muiden Etelä-Karjalan kuntien tilasto pysyi ennallaan.

Ilmaantuvuusluku kasvussa

Etelä-Karjalan ilmaantuvuusluku kahdelta viikolta on 151,1. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden.

Etelä-Karjalan ilmaantuvuusluku on edelleen Manner-Suomen kolmanneksi korkein. Pahin tilanne on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuus on 341,7. Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on 237,1. Lisäksi Etelä-Karjalaa pahempi koronatilanne on Ahvenanmaalla, jossa ilmaantuvuus on 208,9.

Etelä-Karjalan perässä ilmaantuvuudessa tulevat Päijät-Häme (136,4) ja Kanta-Häme (128,1). Alhaisinta ilmaantuvuus on Etelä-Karjalan naapurimaakunnassa Pohjois-Karjalassa, jossa ilmaantuvuusluku on 8,5 kahden viikon ajalta.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku on 165,6. Suomessa ilmaantuvuus on kasvussa, sillä kahdelta edeltävältä viikolta ilmaantuvuus oli 140,1.

Suurin osa kaikista tartunnoista yhdessä kuukaudessa

Pandemia on Etelä-Karjalassa leviämisvaiheessa, ja tartuntaluvut ovat olleen kasvussa koko maaliskuun ajan.

18. helmikuuta jälkeen, eli yhden kuukauden aikana, Etelä-Karjalassa on tullut ilmi 373 koronatapausta. Se on yli 52 prosenttia kaikista Eksoten koronatapauksista.

18. helmikuuta Eksoten alueella todettiin 10 koronatapausta, ja silloin alkoi tulla ilmi tapauksia Karankokadun opiskelijataloon liittyvässä tartuntaketjussa. Lopulta ketjuun liittyi yhteensä viitisenkymmentä tartuntaa.

Kyseisen tartuntaketjun jälkeen koronatartuntoja on tullut ilmi yhteensä enemmän kuin koko sitä edeltäneenä aikana Etelä-Karjalassa.

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä on pitänyt ylimääräisen kokouksen keskiviikkona. Siinä Eksote on pyytänyt aluehallintovirastolta AVIlta päätöstä tartuntatautilain 58 g pykälän käyttöönotosta ajalle 19.3.2021–31.3.2021. Päätöksen ulkopuolelle pyydetään rajaamaan 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta.

Uutista päivitetty 18.3. klo 12.16 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka