Imatralaislähtöinen Oona B. Junna julkaisi esikoisrunokokoelmansa 16-vuotiaana — ”Koulukirjojen sivut, muistilaput ja puhelin olivat runoja täynnä”

Oona B. Junna muutti 4-vuotiaana Imatralta Tampereelle. Junnan molemmat vanhemmat ovat Imatralta kotoisin, joten hänellä on paljon sukua Etelä-Karjalassa. Oona Junna

Oona B. Junna, 16, kirjoitti esikoisrunokokoelmansa vuodessa. Lokakuussa julkaistun Kuplan (Mediapinta 2017) sivuille runoja on painettu toistasataa. Runokokoelman työstäminen oli Junnalle hetkittäin intensiivinen projekti. Kun ajatukset ja tunteet oli purettava paperille, ei inspiraatio katsonut aikaa tai paikkaa. — Tekstejä saattoi syntyä useita päivässä. Kirjoitin bussissa, koulussa ja joskus keskellä yötä. Koulukirjojen sivut, muistilaput ja puhelin olivat runoja täynnä, Junna kertoo. Kun esikoiskokoelman tuore painoskappale kopsahti postiluukusta, oli tunne uskomaton. — Saan vihdoin ajatukseni kuuluviin. Tätä kautta voin käsitellä asioita niin, että myös muut voivat samaistua niihin omasta näkökulmastaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Uutisvuoksen sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 5 vko 3 €/vko Olen jo tilaaja