Lenkille lähtiessään Leena Lempiäinen laittaa äänikirjan soimaan vyölaukussa mukana kulkevaan cd-soittimeen — ”Luen, jos aikaa jää. Eläkeläisellä aika on vaan usein kortilla.”

Leena Lempiäinen löysi äänikirjat 80-luvulla suhatessaan myyntiedustajana Porvoo-Imatra-Lahti-Mikkeli -akselilla. Kun radiosta ei tullut mieluista ohjelmaa, niin matka taittui rattoisasti äänikirjojen maailmassa. Kanerva Jalarvo

Imatran pääkirjastosta Leena Lempiäinen ei pääse ulos lainaamatta mitään. Tällä kertaa mukaan tarttuu neljä uutta äänikirjaa, vaikka kotoakin niitä vielä löytyy. Se selviää pitkästä lainauskuitista, jolle on printattuna kaksikymmentä jo lainattua äänikirjateosta. — Olen kyllä osan näistä jo kuunnellut. Laitan kuunnellut äänikirjat kassiin, jonka palautan sen täytyttyä, Lempiäinen kertoo. Nyt kotiin vietäväksi päätyy muun muassa Kristiina Vuoren 1500-luvulle sijoittuva romaani ja Stephen Kingin teos. Se ei sovi iltakuunneltavaksi. — Jännittävät tarinat ja salapoliisijutut tulevat helposti uniin. Ne eivät toimi unilääkkeenä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Uutisvuoksen sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 5 vko 3 €/vko Olen jo tilaaja