Pahoinpitelyjä, kunnianloukkauksia ja uhkailua — Poliisi sai viime vuonna 20 rikosilmoitusta eteläkarjalaisista kouluista

Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi viime viikolla sakkoja kunnianloukkauksesta 15-vuotiaalle pojalle, joka veti toisen pojan housut nilkkoihin muiden katsellessa. Ylikonstaapeli Matti Hirvonen katsoo, että kiusaaminen on raaistunut ja iso yhteiskunnallinen ongelma.

Etelä-Karjalan kouluista tehtiin viime vuonna 20 rikosilmoitusta. Koulujen alueella tapahtui muun muassa pahoinpitelyjä, laittomia uhkauksia ja kunnianloukkauksia. Kouluissa tapahtuneita rikoksia selvittämässä ollut ylikonstaapeli Matti Hirvonen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta katsoo, että kiusaaminen on raaistunut. — Kiusaaminen on perinteisesti mielletty kutittamiseksi tai kuminpalalla heittämiseksi, mutta koulukiusaamiseksi mielletyt teot ovat hyvin vakavia, ja niillä on kauaskantoisia seuraamuksia. Teot myös usein kohdistuvat toistuvasti samaan henkilöön. Hirvosen mukaan kiusaamisen keinot täyttävät rikoksen tunnusmerkistön usein. Tällaisia keinoja ovat jo aiemmin mainittujen pahoinpitelyn, laittoman uhkauksen sekä kunnianloukkauksen lisäksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen, salakatselu ja -kuuntelu, näpistys ja syrjintä. Vuonna 2016 eteläkarjalaisista kouluista tehtiin jopa 31 rikosilmoitusta ja sitä edellisenä vuonna 16. Kuluvan vuoden ajalta ilmoituksia on tehty kolme. Näihin tilastoihin eivät kuitenkaan sisälly koulumatkalla tai sosiaalisessa mediassa tapahtuneet teot ja niistä tehdyt ilmoitukset.

Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu digiin 2 vk maksutta ja pääset lukemaan kaikki Uutisvuoksen sisällöt.

Tutustu 2 vk maksutta! Tilaa 2 vk maksutta + 8 vk 2,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Uutisvuoksi.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi