Pikametallimiehet ei nimestään huolimatta ole pelkkien äijien klubi — "Raskaassa musiikissa kiehtoo synkkyys", sanovat eteläkarjalaiset hevin ystävät

Metallimusiikkia kuuntelevat hakeutuvat mielellään yhteen. Topias Parviaisen mukaan akateemisia, raskaan musiikin yhdistyksiä on Suomessa paljon.

Mikä metallimusiikissa kiehtoo? Synkkyys, vastaavat Topias Parviainen ja Ari Halonen. Parviainen ja Halonen kuuluvat lappeenrantalaiseen Pikametallimiehet-yhdistykseen. Yhdistyksen ideana on koota raskaasta musiikista kiinnostuneet yhteen ja jakaa heidän kesken metallimusiikkiin liittyviä ajatuksia ja elämyksiä esimerkiksi bändien keikoilla. Vaikka synkkyyttä ihannoidaan musiikissa, metallimusiikin ystävät eivät vaikuta synkeältä porukalta. — Yhdistyksen hyvä yhteishenki tulee luonnostaan, koska tähän hakeutuu metallihenkiset ihmiset, Parviainen sanoo. Parviainen ja Halonen ovat olleet metallihenkisiä jo nuoresta pojasta saakka. Lahdesta kotoisin oleva Parviainen löysi metallimusiikin suomalaisen Teräsbetoni-yhtyeen kautta noin 10-vuotiaana. Myös Ari Halonen innostui alakouluikäisenä raskaasta musiikista. — Ensimmäiset bändit taisivat silloin olla Metallica ja Iron Maiden, joita kuuntelin, muistelee Iisalmesta kotoisin oleva Halonen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Uutisvuoksen sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Uutisvuoksi.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi