Eteläkorealainen popmusiikki jää korvamadoksi kuin Despacito aikoinaan —  Lappeenrannassakin K-popin koreografioita harjoitellaan useassa tanssiryhmässä: "Ajattelin, että oh my god, tämä biisi on hyvä!"

Eteläkorealaisen popmusiikin eli K-popin fanikunta on erityisen omistautunutta. Helmi Kinnunen, Tiia Grén, Buri Puikkonen, Neea Raskila ja Lara Lemmetti tutustuivat toisiinsa K-popin myötä.

Tiedätkö jo mitä on K-pop? Eteläkorealainen popmusiikki on iskenyt nuoriin ympäri maailmaa: rytinällä ja sosiaalisessa mediassa. K-popin menestykselle tärkeitä ovat musiikkivideot, joita katsotaan ja jaetaan esimerkiksi Youtubessa ja Instagramissa. — Youtubessa tuli vastaan ehdotus yhden K-pop-ryhmän tanssiesityksestä. Hämmästyin, kuinka hienoja koreografiat olivat, sanoo K-popia tanssiva lappeenrantalainen Tiia Grén. — Katsoin Instagramissa random-juttuja, kun tuli ehdotus K-pop-ryhmästä. Ajattelin, että oh my god, tämä biisi on hyvä, kertoo lappeenrantalainen Lara Lemmetti. K-pop-fanien määrä maailmalla on kasvanut massiivisesti. Esimerkiksi hiljattain eteläkorealainen poikabändi BTS esiintyi loppuunmyydyllä Lontoon Wembley-stadionilla kahtena iltana. Lappeenrannassakin eteläkorealaisen popmusiikin vaativia tanssikoreografioita harjoitellaan ainakin neljässä ryhmässä. Niistä yksi, viime syksynä perustettu tanssiryhmä, harjoittelee viikoittain Lappeenrannan Me-talolla.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Uutisvuoksen sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 5 vko 3 €/vko Olen jo tilaaja