Kiksit: Matias Lehtonen on armoitettu livemusiikin ystävä, jonka levylautasella pyörivät vuoroin Slipknot, Phil Collins ja saksofonijazz — Näytönhalu ajoi Ketterän päävalmentajaa nuorempana konflikteihin, joiden jäljiltä taakse jäi myös poltettuja siltoja

Uutisvuoksen Kiksit-podcastin ensimmäisessä jaksossa vieraaksi istahtaa Ketterän kultavalmentaja Matias Lehtonen.

Näin hauskaa oli Kiksit-podcastin studiossa hetki ennen ensimmäisen jakson nauhoitusta. Kuvassa jaksossa vieraillut Matias Lehtonen ja podcastin juontaja Joonas Tapaninen. Minna Mäkinen

Joonas Tapaninen

Kuuntele Kiksit-podcastin ensimmäinen jakso täältä.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen tunnustautuu armottomaksi livemusiikin ystäväksi. Suosikkiyhtyeiden lista on jykevä.

— Ensi kuussa on Ghostin keikka Hartwallilla ja Amorphis tulee Rauhaan. Siinä on kaksi semmoista keikkaa, mitä todella odotan. Slipknotia on aina tullut kuunneltua.

Raskaan rockin vastapainoksi Lehtonen nauttii myös kevyestä musiikista Phil Collinsista Eros Ramazzottiin.

Miehen sydämessä on paikkansa myös svengaavammalle musiikille.

— Tykkään tosi paljon 1980-luvun saksofonijazzista, Lehtonen yllättää.

Lehtonen kertoo musiikin olevan hänelle keino säädellä ja vahvistaa tunteita.

— Jos haluan olla aggressiivisempi ja energisempi, käytän siihen musiikkia. Jos haluan olla rennompi tai saada hyvän fiiliksen, teen samoin. Jos koen tarvetta tuntea oloni melankoliseksi, pistän Kentin kokoelmalevyn päälle, hän kertoo.

Ketterän viime keväänä mestariksi luotsannut Lehtonen on nykyisin pelaajien, seuratoimijoiden ja valmentajakollegoidensa arvostama persoona.

Tullessaan Imatralle toissa keväänä hänellä oli enemmän todistettavaa. Kuinka kauan meni, ennen kuin pelaajat alkoivat ottaa nuoren valmentajan vakavasti?

— Joukkueessa siihen ei mennyt kauaa, josta iso kiitos kokeneille pelaajille. Kollegojen, seurapäättäjien ja laji-ihmisten silmissä koen, että siihen meni paljon kauemmin, ehkä jopa mestaruuteen asti, Lehtonen miettii.

Lehtonen ei ole edennyt urallaan perinteistä valmentajapolkua pitkin. Hän tuli Imatralle alun perin valmentamaan Suomi-sarja-joukkuetta, mutta yllättävä sarjanousu muutti suunnitelmia lennosta.

— On myönnettävä, että olen päässyt oikopolkua ja ohituskaistaakin pitkin siihen, missä nyt olen, Lehtonen toteaa.

Vaikka Lehtosen ura on edennyt rakettimaiseen tyyliin, on hän jättänyt taakseen varsinkin nuorempana myös poltettuja siltoja.

— On varmasti edelleenkin niitä valmentajia ja kiekkoihmisiä joissain seuroissa, jotka eivät arvosta tippaakaan. Heillä on siihen oikeus, eikä se ole aina ollut heistä kiinni, vaan minullakin on peiliin katsomisen paikka, hän vakavoituu.

Näytönhalu ajoi Lehtosta nuorempana joskus tahallisiinkin konflikteihin muun muassa toisten valmentajien kanssa.

— Meillä kaikilla on jokin sisäinen motivaattori, ja minulle se on ollut näytönhalu ja jopa konfliktit, Lehtonen kuvailee.

Kuuntele ja tilaa Applen podcast -sovelluksessa

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka