Imatralaisen perheyrityksen Pekka ja Karoliina Szepaniak ovat isä ja tytär, töissä esimies ja alainen – Maakunnan vuoden yritys jatkaa 50 vuoden taivaltaan ja investoi nytkin kolmella miljoonalla: "Suomessa sellainen yrityskulttuuri on vielä kehitysvaiheessa"

Imatralainen perheyritys Szepaniak Oy palkittiin maakunnassa vuoden yrityksenä. Yritys on tunnettu kuljetustoiminnastaan, mutta tarjoaa useita metsäteollisuuden palveluja. Esimerkiksi Joutsenossa huolehtii Metsä Fibren ja Metsä Boardin puuhuollosta, puutavaran vastaanotosta ja kuorimon syötöstä. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 17 miljoonaa, josta suurin osa tulee kansainvälisiltä metsäyhtiöiltä. Jasmin Ojalainen

Vuosi oli 1971, kun imatralainen Szepaniakin perheyritys solmi ensimmäisen sopimuksensa. Käsinkirjoitettu paperinpala on kehystetty yrityksen Joutsenon Pulpilla sijaitsevan toimiston neuvotteluhuoneen seinälle. Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Szepaniakoli tuolloin kymmenen, ja seurasi yrityksen perustaneen isänsä kengänkannassa jo tiiviisti.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Uutisvuoksen sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 5 vko 3 €/vko Olen jo tilaaja