Rautjärvi ja Ruokolahti avasivat neuvontapuhelinnumerot asiointiapua tarvitseville kuntalaisille

Imatralla kaupunki valmistelee asiointipalveluiden järjestämistä yhdessä Eksoten ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat on määrätty pysymään kotona niin paljon kuin mahdollista. Arkistokuva Imatran Vuoksenniskalta. Kaisa Beltran

Minna Mäkinen

Rautjärven ja Ruokolahden kunnat kannustavat ihmisiä nyt tarjoamaan apua tutuille, koronan vuoksi kotikaranteenissa oleville ikäihmisille yhteisvastuullisesti.

Kunnat ovat myös avanneet neuvontapuhelimet, joiden kautta apua välitetään.

Rautjärven kunta avasi perjantaina neuvontapuhelimen koronaviruksen takia kotikaranteeniin määrätyille yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmiin kuuluville. Puhelimessa neuvotaan, mistä voi saada asiointiapua.

Apua tarvitsevat saavat puhelimessa vapaaehtoisten henkilöiden yhteystietoja sekä tietoa paikallisten yritysten palveluista.

Rautjärven kunnan neuvontapuhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 040-181 4015.

Vapaaehtoiset auttajat etsinnässä

Rautjärven kunta etsii nyt henkilöitä, joilla on mahdollisuus auttaa vapaaehtoistyönä asiointiapua tarvitsevia rautjärveläisiä. Apu voi olla esimerkiksi kaupassa tai apteekissa käyntiä riskiryhmäläisten puolesta. Myös koronavirustilanteen ajalle tarkoitettuja palveluita tarjoavien yritysten ja yhdistysten toivotaan ilmoittavan tarjonnastaan. Kunta kokoaa tietoja palvelutilanteesta verkkosivuilleen ja Facebookiin.

Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua hyvinvointisihteeri Pipsa Vuorelalle numeroon 040-181 4026.

Ruokolahdella oma puhelin

Ruokolahden kunnassa on myöstoiminnassa neuvontapuhelin.

Sieltä saa tietoa ruoka- tai asiointiapua tarjoavista toimijoista. Ruokolahden neuvontapuhelimen numero on 044-4491 213. Se on auki maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Ruokolahden kunta on koonnut verkkosivuilleen tietoa kotiin tarjottavista ruokapalveluista, kaupoista ja asiointiavusta.

Imatralla kaupunki valmistelee asiointiapua

Imatralla kaupunki valmistelee yhdessä Eksoten ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa ikäihmisten ja muiden riskiryhmien asiointipalveluiden järjestämistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka