Etelä-Karjalassa on todettu uusi koronavirustartunta – Tartunnan saanut osallistui IPV:n junioripeliin Lappeenrannassa, altistuneita mahdollisesti useita kymmeniä

Etelä-Karjalassa on todettu nyt 25 koronatartuntaa.

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Juho Maijala ja Aaro Immonen

Etelä-Karjalassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) mukaan tartunta on todettu tiistaina 11. elokuuta.

Eksote kertoo tiedotteessaan, että tartunnan saanut on osallistunut maanantaina 10. elokuuta Lappeenrannassa Pesä Ysien ja Imatran Pallo-Veikkojen (IPV) E-tyttöjen pesäpallo-otteluun. Koronavirustartunnalle on täten altistunut mahdollisesti useita kymmeniä ihmisiä.

IPV:n urheilujohtaja Jani Valkeapää kertoo, että kyseessä oli lappeenrantalainen henkilö, eikä henkilö ollut seuraamassa tiistaina 11.8. miesten Superpesiksen ottelua Imatran Pallo-Veikkojen ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä.

Eksoten mukaan mahdolliset altistukset eivät ole tapahtuneet lähikontakteissa, joten karanteeniin asettamispäätöksiä ei tarvitse tehdä. Mahdollisten altistuneiden on hyvä tarkkailla vointiaan 24.8. saakka ja tarvittaessa hakeutua matalalla kynnyksellä hoitoon.

Eksote testaa myös lieväoireisia potilaita. Testiin hakeudutaan soittamalla omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tai päivystysapuun puhelinnumeroon 116 117.

Edellinen tautitapaus toukokuulta

Etelä-Karjalassa on havaittu nyt yhteensä 25 koronatartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) taulukon mukaan niistä 19 on todettu Lappeenrannassa. THL:n tietojen perusteella myös 11. elokuuta todettu tartunta sijoittuu Lappeenrantaan.

Edellinen tartunta oli kirjattu 29. toukokuuta eli 2,5 kuukautta sitten.

Eksoten mukaan yhtään koronapotilasta ei ole sairaalahoidossa.

Eksoten suorittamien koronavirustestien määrä on kasvanut selvästi elokuun aikana. Alkuviikosta otettuja näytteitä on otettu toista sataa joka päivä, tiistaina näytteitä otettiin 191.

Eksoten taulukon mukaan koronanäytteitä on otettu tähän päivään mennessä yhteensä 6 336. Ensimmäiset testit tehtiin 28. helmikuuta.

Juttua päivitettu klo 12.43 ja 13.03 Eksoten tiedotteen pohjalta ja täydennetty otsikkoa. Lisätty IPV:n urheilujohtaja Jani Valkeapään kommentit.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka