Lappeenrannassa on varmistunut kaksi uutta koronatapausta, tartunnat saatu muualta Suomesta

Arkistokuva Eksoten drive in -testauspisteestä Armilassa. Satu Simolin/Eksote

STT–STT ja Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalassa on varmistunut kaksi uutta koronatapausta. Viime viikolla otetut näytteet osoittautuivat positiivisiksi tiistai-iltana.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ylilääkäri Sami Raasakanmukaan tapaukset ovat erillisiä, ja tartunnat on saatu Etelä-Karjalan ulkopuolelta Suomesta.

Tapaukset eivät myöskään liity viikonlopun elokuvateatteri- ja teatterialtistukseen Lappeenrannassa.

Kyseessä on kaksi varttuneessa keski-iässä olevaa eteläkarjalaista. Raasakan mukaan uusiin tapauksiin ei näyttäisi liittyvän merkittäviä jatkoaltistuksia.

– Ketään ei ole tällä hetkellä koronan takia sairaalahoidossa Eksoten alueella. Kaikki ovat kotihoidossa, Raasakka kertoo.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa on nyt varmistettu 41 tartuntaa. Niistä 29 tapausta on Lappeenrannassa.

Ennen keskiviikkoa Lappeenrannan sarakkeessa oli 27 tapausta, eli Lappeenrannan kohdalle lisättiin kaksi uutta tartuntaa. Sellaiset paikkakunnat, joissa on todettu alle viisi koronatartuntaa, eivät näy THL:n taulukossa.

Lappeenranta on edelleen ainoa Etelä-Karjalan kunta, joka on noussut THL:n listalle. Muissa kunnissa tartuntoja on ollut vähemmän kuin viisi.

Suomessa kohta 10 000 koronatapausta

Suomessa on raportoitu keskiviikkona 100 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viikon ajalta tartuntoja on 1 242. Luku on 653 tapausta enemmän kuin edeltävän kahden viikon jakson 589 tartuntaa.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 704. Edeltävällä vastaavalla ajanjaksolla tartuntoja raportoitiin 538. Tartuntamäärät kasvoivat siis 166 tapauksella.

Kokonaisuudessaan Suomessa on raportoitu 9 992 koronavirustapausta.

Uutista päivitetty 30.9. klo 10.59 Raasakan lausunnolla jatkoaltistuksista.

Uutista päivitetty 30.9. kello 12.06 ja kello 12.22 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka