Etelä-Karjalassa yksi uusi koronatapaus perjantaina – Viikon viisi tartuntaa saatu pääosin perhepiiristä, poikkeuksena salibandynpelaajan tartunta

Etelä-Karjalassa on nyt tullut tietoon 69 koronavirustartuntaa viime keväästä asti.

Eksote muistuttaa alueen väestöä turvavälien noudattamisesta, huolellisesta ja riittävän usein tapahtuvasta käsienpesusta tai tarvittaessa käsihuuhteesta. Kuvituskuva. Sami Lettojärvi

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalan alueella varmistui perjantaina yksi uusi koronatartunta. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan tartuntojen kokonaismäärä on nyt 69.

Viikon aikana tartuntoja on tullut ilmi Eksoten alueella kaikkiaan viisi kappaletta.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan osa viikon tartunnoista liittyy naisten salibandyaltistumiseen ja osa on saatu aikaisempien tartuntojen aiheuttamissa altistumisissa lähinnä perhepiirissä. Osa on ollut karanteenissa jo tuloksen saadessaan.

– Ainakin pääosa viikon tartunnoista on Lappeenrannassa, kuten perjantain tapauskin.

SaiPa Salibandyn naisten joukkueessa varmennetusta yhdestä koronavirustartunnasta seura tiedotti torstaina.

SaiPan salibandyn naisten edustusjoukkue altistui koronatartunnalle 17. lokakuuta Sipoossa pelatussa ottelussa. Joukkue on asetettu kymmenen vuorokauden karanteeniin 27. lokakuuta asti.

– Sipoossa vastustajajoukkueen pelaaja osoittautui koronapositiiviseksi, vaikka oli tietysti siinä vaiheessa oireeton, Raasakka kertoo.

Torstaina Eksote tiedotti koronapositiivisesta henkilöstä, joka on mahdollisesti altistanut ihmisiä sunnuntaina 18. lokakuuta Kourulan palloiluhallin Lasten liikuntamaassa kello 10–13 sekä Fitness24seven-kuntosalilla kauppakeskus Isossa-Kristiinassa maanantaina 19. lokakuuta kello 19–20.

Näissä tiloissa olleiden pitää seurata tarkasti mahdollisia infektio-oireita ja mennä koronatestiin, jos oireita ilmenee, Eksote ohjeistaa.

Ylilääkäri Raasakan mukaan hänen tietoonsa ei ole tullut näihin mahdollisiin altistumisiin liittyviä uusia koronatapauksia ainakaan vielä. Tartunnan saamisesta oireiden ilmenemiseen voi mennä aikaa yhdestä kymmeneenkin päivään.

– Keskimäärin se on neljä–viisi päivää, Raasakka sanoo.

Tämän viikon uudet koronapotilaat ovat hyväkuntoisina kotihoidossa. He ovat pääosin nuoria aikuisia.

Sairaalahoidossa on edelleen 1–5 potilasta. Eksote ei kerro sairaalahoidossa olevien määrää, mikäli se on 5 tai vähemmän.

Juttu täydentyy myöhemmin THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka