Etelä-Karjalassa kirjattiin tiistaina yksi uusi koronatapaus

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Ilkka Pohjalainen ja Juho Maijala

Etelä-Karjalassa on tiistaina varmistunut tiistaina yksi uusi koronatartunta. Maakunnassa tartuntojen kokonaismäärä epidemian aikana on nyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan 148.

Eksoten koronavirus lukuina -sivuston uusin positiivinen testitulos on sunnuntaina otetusta näytteestä. Sunnuntaina Eksoten alueella otettiin 129 koronanäytettä.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina iltapäivällä. Sen oli alun perin määrä kokoontua vasta torstaina.

Tilannekuvaryhmä pohtinee Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) maanantaina määräämien rajoitusten vaikutuksia.

Etelä-Karjalassa astui joulukuun alussa voimaan aiempaa tiukemmat rajoitukset yleisötilaisuuksille. Yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa koko joulukuun ajan.

Tilannekuvaryhmän voimassa olevan arvion mukaan epidemia on Etelä-Karjalassa perustasolla.

Suomessa on raportoitu 550 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 815 uutta tartuntaa, mikä on 2 805 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin uusia tartuntoja raportoitiin 3 010.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on yli 99 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on lähes kaksinkertaistunut edellisistä kahdesta viikosta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka