Imatran peruskoulujen opettajille annettiin maskisuositus, kaupungin nuorisotilat suljetaan – Syynä koronatilanteen kiristyminen

Nuorisopalveluiden henkilöstö jalkautuu nuorten pariin. Lisäksi musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen.

Imatran kaupungin koronaryhmä tiukensi koronaohjeistuksia torstaina. Uusia linjauksia tehtiin, sillä koronatilanne on kiristynyt paikkakunnalla uusien tartuntojen seurauksena.

Peruskoulujen opettajille ja muulle henkilökunnalle suositellaan kasvomaskien käyttöä joululomaan saakka. Suositus tulee voimaan huomisesta perjantaista alkaen.

Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinokertoo Imatran kaupungin toimittavan maskit koulujen henkilökunnalle.

– Maskeja on jo nyt ollut saatavilla kouluilla.

Maakunnallinen tilannekuvaryhmä kokoontuu huomenna perjantaina käsittelemään koronaepidemian tilannetta Etelä-Karjalassa. Heinon mukaan tarvetta mahdollisiin laajempiin maskisuosituksiin tarkastellaan kokouksen jälkeen.

– Tällä hetkellä koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa Etelä-Karjalassa. Tilannekuvaryhmä kenties arvioi sitä, ollaanko siirrytty tai siirtymässä leviämisvaiheeseen. Jos katsotaan tarpeelliseksi, niin maskisuositus laajennetaan seuraavaksi koskemaan myös kaupunkiorganisaation muuta henkilökuntaa.

Kaisa Heino toteaa, että nyt perusopetukselle annettu maskisuositus on käytännössä voimassa vain muutaman päivän ennen kuin koulut siirtyvät joululomalle.

– Tilannetta seurataan jatkuvasti. Seuraavan kerran koronaohjeistuksia arvioidaan loppiaisen alla 5. tammikuuta tai mahdollisesti jo aiemmin.

Nuorisopalvelut jalkautuvat nuorten pariin

Imatran kaupungin nuorisotilat suljetaan tästä päivästä eli torstaista alkaen tartuntariskin vuoksi.

– Mansikkalan yläkoululaiset ovat jo siirtyneet opiskelemaan kotiin jouluun saakka. He kuuluvat samaan ikäryhmään, joka viettää aikaa nuorisotiloissa. Sen vuoksi on loogista sulkea myös nuorisotilat, kertoo Heino.

Nuorisopalvelujen henkilöstö jalkautuu sulun ajaksi nuorten pariin.

Heino huomauttaa, että nuorisotiloissa on jo nyt noudatettu kokoontumisrajoituksia. Käytännöissä tiloihin on siis voitu ottaa maksimissaan 20 henkeä kerrallaan.

– Koska kaikki nuoret eivät ole tiloihin päässet rajoitusten vuoksi, on jo syntynyt tiettyjä paikkoja, jotka nuoret ovat ottaneet omakseen. Nuorisopalveluiden henkilöstöllä on nämä paikat jo tiedossa.

Musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen

Imatran kaupungin koronaryhmä on lisäksi päättänyt siirtää musiikkiopiston oppilaat etäopetukseen huomisesta perjantaista alkaen. Etäopetusta jatketaan jouluun saakka.

Opisto on jo ohjeistanut opiskelijoita etäopetuksesta.

Juttua korjattu 17.12. klo 20.20: Mansikkalan yläkoululaiset ovat siirtyneet opiskelemaan kotiin, ei siis kaikki Imatran yläkoululaiset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka