Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mansikkalan koulukeskukseen uusi karanteenimääräys: 10 oppilasta ja 2 aikuista asetetaan karanteeniin – Yksi oppilas on saanut lauantaina positiivisen koronatestituloksen: "Tartunta pystytään todennäköisesti selvittämään"

Mansikkalan koulukeskuksessa oli jo aiemmin asetettu 31 oppilasta karanteeniin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) asettaa Mansikkalan koulukeskuksesta kymmenen alakoulun oppilasta ja kaksi aikuista karanteeniin. Jo aiemmin on karanteeniin määrätty samaisen koulun 31 oppilasta.

Eksote soittaa kaikille karanteeniin joutuvien lasten huoltajille tänään lauantaina.

Uusi karanteeni johtuu yhden oppilaan lauantaina selvinneestä positiivisesta koronatuloksesta.

Todennäköisesti oireettomien testauksiin ei ryhdytä

Imatran tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Vertakertoo, että nyt tartunnan saanut oppilas ei kuulunut aiemmin karanteeniin asetettujen joukkoon.

– Tartunnan alkuperä pystytään todennäköisesti selvittämään. Maanantaina jatketaan vielä tarkistuksia.

Lauantaina noin kello 15.30 aikaan noin puolet altistuneista oli jo tavoitettu, Verta kertoo.

– Loput tavoitetaan vielä tämän iltapäivän aikana. Tärkeintä on, että heille saadaan nyt nopeasti tieto altistuksesta. Onneksi kyseessä on pieni porukka.

Verran mukaan mahdollisia muita jatkotoimenpiteitä harkitaan maanantaina. Hän pitää kuitenkin todennäköisenä, että Mansikkalan koululla ei uuden karanteenimääräyksen seurauksena ryhdytä oireettomien joukkotestauksiin tai koulun sulkemiseen.

– Koululaiset siirtyvät ensi viikolla joka tapauksessa joululomalle. Jos ajankohta olisi joku toinen, niin siinä tapauksessa saatettaisiin ryhtyä muihinkin toimenpiteisiin. Nyt näyttää vahvasti siltä, että nykyisellä linjalla jatketaan eli vain oireilevat testataan.

Myös muut oppilaat voivat jäädä kotiin opiskelemaan

Myös muilla Mansikkalan koulukeskuksen alakoulun oppilailla on mahdollisuus jäädä maanantaiksi ja tiistaiksi opiskelemaan kotiin, jos tilanne huolettaa vanhempia. Huoltajien tulee tehdä tällöin poissaoloilmoitus Wilman kautta.

Mansikkalan koulukeskuksessa keskiviikkona varmistuneen koronatartunnan seurauksena yläkoulun oppilaat siirtyivät varotoimenpiteenä opiskelemaan kotiin joululomaan sakka. Torstaina alakoululaisista jäi noin puolet kotiin kaupungin suosituksen mukaisesti.

Imatran kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujalaarvioi, että maanantaina ja tiistaina lähiopetuksessa on todennäköisesti entistä pienempi määrä oppilaita.

– Nyt karanteeniin asetetuille oppilaille koulu antaa ohjeistukset opiskelusta Wilman välityksellä. Opettajat varmasti eri tavoin antavat koulutehtäviä vapaaehtoisesti kotiin jääville. Onneksi kyse on vain kahdesta päivästä. Toivotaan, että koronatilanne alkaisi rauhoittua pian.

Kujala vetoaa vanhempiin, että lapsi vietäisiin herkästi koronatestiin, jos hänellä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

– Silloin tartunnat eivät jää piiloon.

Juttua päivitetty 19.12.: Lisätty Ville Verran kommentit kello 15.45 ja Arja Kujalan kommentit kello 16.10.