Koronatesteissä dramaattinen pudotus joulun ja uudenvuoden pyhinä: Eksotessa testimäärä putosi yli tuhannella kahden viikon jaksolla

Eksoten alueella varmistui perjantaiksi kaksi uutta koronavirustartuntaa, THL kertoi uudesta tartunnasta Taipalsaarella.

Joulun ja uudenvuoden pyhät ovat vaikuttaneet koronatestiin tulevien potilaiden määrään myös Etelä-Karjalassa. Esimerkiksi loppiaisena tehtiin vain 85 testiä. Kuvituskuva. Tiina Mutila

STT–STT ja Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, Yhteensä maakunnassa on nyt todettu 258 koronavirustapausta, perjantaina päivitetystä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tilannekuvasta selviää.

Koronavirustauti lukuina -taulukosta näkyy, että tuoreimmat tapaukset on todettu 5. ja 6. tammikuuta.

Tällä viikolla koronavirustestien päivittäinen määrä on vaihdellut 85:n ja 205:n välillä. Loppiaisena testien määrä oli matalin eli 85.

Testien määrän lasku tulee ilmi selvästi, kun verrataan kahden viime viikon testimäärää kahteen aiempaan kahden viikon jaksoon. Eksoten ja THL:n asiantuntijat ovat olleet huolissaan siitä, että pyhien aikana kynnys lähteä testiin nousee korkeaksi.

Etelä-Karjalassa on Eksoten mukaan tehty 2 019 koronavirustestiä 25.12.–7.1 välisenä aikana. Sinä aikana tartuntoja on tullut ilmi tähän mennessä 27.

11.–24. joulukuuta välisenä aikana koronatestejä otettiin 3 223 ja uusia tapauksia varmistui 53.

Sitä edeltäneen kahden viikon aikana testejä tehtiin 3 630 ja tartuntoja varmistui 40.

THL: Yksi uusi tartunta maakunnassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalan koronatartuntojen määrä nousi yhdellä 268 tartuntaan. Kuntalistan mukaan uusin tartunta on todettu Taipalsaarella. Taipalsaaren tartuntojen määrä nousi 11:een.

Imatralla tartuntoja on 72, Lappeenrannassa 148, Luumäellä 7, Parikkalassa 5, Rautjärvellä 6, Ruokolahdella 12 ja Savitaipaleella 5.

Lemiä listalla ei ole. THL kertoo kunnan tartuntojen määrän siinä vaiheessa, kun niitä on 5 tai enemmän.

Suomessa 296 uutta tartuntaa

Koko maassa raportoitiin perjantaina 296 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viime viikon aikana on ilmoitettu 3 420 tartuntaa, mikä on 1 155 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on koko epidemian aikana vahvistettu 38 068 koronatartuntaa.

Taudin ilmaantuvuus Suomessa on melkein 60. Ilmaantuvuus kertoo tautitapaukset kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden.

Päivitetty 8.1. kello 12:35: Lisätty THL:n luvut, ja Eksoten ilmoittamat testimäärät kahden viikon jaksoina.

Kommentoi

Mainos: Silmäasema Optiikka Oy

Optikko Pärnänen palvelee jatkossa asiakkaita Imatran Silmäasemalla

Palvelut

Ruokapaikka