Etelä-Karjalassa ei uusia koronatapauksia tiistaina

Eksoten mukaan tartuntoja on 265 ja THL:n mukaan 276. Alueellinen koronavirusryhmä kokoontuu tiistaina päivällä.

Maanantaina koronavirustestejä tehtiin Etelä-Karjalassa 204. Joulun ja uudenvuoden aikaan testeissä on käyty vähemmän kuin ennen joulua. Kuvituskuva. Joonas Tapaninen

STT–STT ja Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa ei raportoitu tiistaina uusia koronavirustartuntoja.

Maakunnassa todettujen koronavirustapausten määrä on edelleen 265, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tiistaina päivitetystä tilannekuvasta selviää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Etelä-Karjalan koronavirustapausten määrä on 276. Luku on sama kuin maanantaina.

THL:n koronakartan mukaan koronatapauksia on todettu eniten Lappeenrannassa, 152, ja toiseksi eniten Imatralla, 76. Luumäellä tartuntoja on ollut 7, Parikkalassa 5, Rautjärvellä 6, Ruokolahdella 12, Savitaipaleella 5 ja Taipalsaarella 11. Lemi puuttuu listalta, sillä siellä tartuntoja on ollut vähemmän kuin 5.

Koko maassa on todettu 221 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoo. Kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 370 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana tartuntoja on varmistettu Suomessa yhteensä 39 011.

Yli 200 testiä maanantaina

Maanantaina Etelä-Karjalassa tehtiin 204 koronavirustestiä, Eksoten koronavirustauti lukuina -taulukossa lukee. Edellisen kerran testejä tehtiin päivässä yli 200 viime viikon maanantaina 4. tammikuuta. THL ja Eksote ovat kertoneet, että koronavirustesteihin on hakeuduttu joulun ja uudenvuoden aikaan vähemmän kuin ennen joulua.

Ylilääkäri Sami Raasakka sanoi maanantaina, että positiivisten näytteiden osuus ei ole noussut, vaan ennemminkin laskenut, vaikka otettujen testien määrä on laskenut.

Etelä-Karjalan alueellinen koronavirusryhmä kokoontuu tänään tiistaina. Se kertoo näkemyksensä tilanteesta myöhemmin tiistaina.

Koronavirustilanne on Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Kommentoi

Mainos: Silmäasema Optiikka Oy

Optikko Pärnänen palvelee jatkossa asiakkaita Imatran Silmäasemalla

Palvelut

Ruokapaikka