Etelä-Karjalassa koronarokotuksen saanut noin 3 000, Eksote toivoo rokotusta odottavilta malttia

Nyt toivotaan, että koronarokotteita tulisi Etelä-Karjalaan nykyistä enemmän helmikuun toisella viikolla.

Etelä-Karjalassa oli annettu koronarokotus noin 3 000 ihmiselle keskiviikkoiltapäivään mennessä. Kuvituskuva. Tarja Tikkanen

Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa oli keskiviikkona annettu koronarokote lähes 3 000 ihmiselle.

Rokotetut ovat terveys- ja sosiaalialan työntekijöitä sekä ympärivuorokautisen hoivan asukkaita, sanoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote) koronarokotuksista vastaava Sari Kuitto.

– Olemme rokottaneet niin Eksoten kuin yksityistenkin paikkoja. Otamme vähän kerrassaan myös kotihoidon työntekijöitä rokotettavaksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronarokotuskartan mukaan Etelä-Karjalan luku on 2 324, mutta THL:n tilastoihin rokotusluvut päivittyvät viiveellä.

"Toivomme malttia"

Eksoteen tulee edelleen paljon kyselyitä huolestuneilta eteläkarjalaisilta, jotka kyselevät koronarokotusten ajankohdasta. Vielä kansalaiset eivät voi varata aikaa koronarokotukseen.

– Toivomme malttia. Rokotteita on tullut vähän ja tulee vähän lähiviikkoina, Kuitto sanoo.

Kuiton mukaan nyt toivotaan on, että Etelä-Karjalaan alkaisi tulla aiempaa enemmän koronarokotteita helmikuun toisella viikolla.

Kun rokotteita aletaan saada nykyistä enemmän, voidaan aloittaa yli 80-vuotiaiden rokotukset. Sen jälkeen rokotetaan 75–79-vuotiaita sekä riskiryhmiin kuuluvia.

– Kukaan, joka haluaa rokotteen, ei jää ilman.

Eksote kutsuu ihmisiä rokotukseen kirjeitse, puhelimitse tai tekstiviestillä. Eksote kertoo rokotetilanteesta myös verkkosivuillaan ja viestii tiedotusvälineille.

– Jos saamme rokotteita viikosta kuusi alkaen selkeästi nykyistä enemmän, voimme rokottaa isoja määriä, tuhansia viikossa. Kaikki riippuu saapuvista rokotemääristä, Kuitto sanoo.

Ajanvarauksilla varmistetaan se, ettei rokotuspaikalle tule ruuhkia.

Imatran koronarokotuspaikasta käydään edelleen neuvotteluja, Kuitto toteaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka