Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Imatran päättäjien pitää kuunnella kuntalaisia ja viedä eteenpäin hyvin perusteltuja hankkeita

Uutisvuoksen tekemään nettikyselyyn vastasi 1 571 lukijaa, mikä on varsin kattava otos väestömäärään suhteutettuna ja kuvaa selkeästi imatralaisten mielipiteitä ja toiveita. Yleensä noin tuhannen vastaajan otosta pidetään median käyttöön riittävänä (Informaatio-muotoilu.fi, Juuso Koponen, 8.2.2017).

Murskaenemmistö kyselyyn vastaajista, liki 80 prosenttia, on sitä mieltä, että uimahallin pitäisi sijaita nykyisellä paikalla Mansikkalassa. Yli 70 prosenttia vastaajista on kaupunginvaltuuston kanssa samaa mieltä siitä, että juna-asema nostetaan investointilistan kärkeen.

Venäjän hyökkäyssodan seuraukset ovat nähtävissä kaikkialla Euroopassa. Ne vaikuttavat myös Etelä-Karjalaan ja erityisesti Imatran seudun talouteen. Nykyisessä kiristyvässä taloustilanteessa päättäjien kannattaa huomioida nettikyselyn tulokset.

Niissä imatralaisten mielipiteet näkyvät vahvana haluna vaikuttaa oman kotikaupungin kehitykseen ja päätöksiin, jotka vaikuttavat merkittävästi kuntalaisten tulevaisuuteen, viihtyvyyteen ja maksettaviin veroihin.

Hyvin toimivassa demokratiassa päättäjien on kuunneltava kuntalaisia ja vietävä eteenpäin hyvin perusteltuja hankkeita.

Esimerkiksi uimahallin korjaushinta-arvio 24 miljoonaa euroa osoittautuikin asiantuntijoista kootun Säilytä Imatraa -ryhmän laskelmissa vain 5,5 miljoonaksi euroksi. Asiantuntijaryhmän laatima kustannusarvio säästäisi imatralaisten verovaroja yli 18 miljoonaa euroa.

Uutisvuoksen tekemässä nettikyselyssä esiin nousi myös sellaisia hankkeita, joita kuntalaiset pitävät vähintäänkin kyseenalaisina. Ne päätökset, jotka tehtiin venäläisten tuomien rahavirtojen aikoina, eivät enää ole toimivia eivätkä taloudellisesti kannattavia.

Talousongelmat ja rahavirtojen tyrehtyminen voivat johtaa Imatran kaupungille maksettavien verojen jatkuvaan nostamiseen, kaupungin ränsistymiseen ja kiihtyvään muuttotappioon.