Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Uudet opiskelupaikat lisäävät Itä-Suomen elinvoimaa

Hienoa, että Itä-Suomen oppilaitosten toiveita on kuultu, kun 28.2. päätettiin yhteensä 10 miljoonan euron avustusten jakamisesta itäisen Suomen yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelupaikkojen lisäämiseksi sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan edistämiseksi.

Alueina ovat Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Kymenlaakso, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Kainuu.

Tutkimusinfrastruktuurien rakentamiseen ja päivittämiseen kohdistuvat avustukset kytkeytyvät alueen vahvuuksiin ja elinvoiman kasvuun. Korkeakoulun tulee sitoutua tutkimusinfrastruktuurin ylläpitämiseen investoinnin jälkeen. LUT-yliopisto saa Lappeenrantaan ja Mikkeliin yhteensä 770 000 euroa, XAMK Savonlinnassa noin 768 000 euroa ja LAB-ammattikorkeakoulu Lappeenrannassa 300 000 euroa tutkimusinfrastruktuuriin.

LAB-ammattikorkeakoulu saa Lappeenrannan opiskelupaikkoihin avustusta 630 000 euroa ja LUT-yliopisto yhteensä 840 000 euroa, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun Kouvolaan tulee 720 000 euroa ja Diakonia-ammattikorkeakoulu Pieksämäellä saa 630 000 euroa. Sairaanhoitajaopiskelijapaikkoja tulee Kaakkois-Suomeen (Lappeenranta ja Pieksämäki) yhteensä 60, insinööriopiskelupaikkoja (Kouvola) 30 ja tohtorikoulutettavia (Lappeenranta) 10 paikkaa.

Opiskelupaikat tulevat todella tarpeeseen. Ne lisäävät Itä-Suomen elinvoimaa, houkuttelevuutta opiskeluseutuna ja tuovat elintärkeää lisäosaamista alueelle.

Kirjoittaja on lappeenrantalainen kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas (kesk.).