Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Uimahallin ja urheilutalon purkaminen olisi isku vasten monen imatralaisen kasvoja

Kunnanvaltuutetut ovat kuntalaisten valtuuttamia edustajia. Heidän tulee tehdä oikeita ja järkeviä päätöksiä kuntalaisten hyväksi. Tehtyjen suunnitelmien ja päätösten pitää olla avoimia ja läpinäkyviä kuntalaisille. Oman edun tavoittelua tai vilpillistä toimintaa ei pidä sallia kunnan toteuttamissa julkisissa rakennushankkeissa.

Julkisissa hankinnoissa menetetään vuosittain jopa miljardeja euroja veronmaksajien rahoja, ja ne ovat myös alttiita korruptiolle ja kartelleille. Elinkeinoministeriön ex-kansliapäällikön Erkki Virtasen mukaan järjestelmää on helppo käyttää hyväksi, kun pystyy nojaamaan yhteiskunnan avoimeen piikkiin (Ilta-sanomat/Taloussanomat, Marko Lempinen 22.1.2023).

Mikäli valtuutettumme tekevät niin merkittävän päätöksen, että suojeltu uimahalli ja urheilutalo puretaan, on se isku kasvoihin suurelle osalle imatralaisia. Useat meistä äänestivät kunnallisvaaleissa ehdokkaita, jotka kannattivat uimahallin säilyttämistä. Säilyttämistä perusteltiin myös Mansikkalan uuden koulukeskuksen sijainnilla. Nyt tietyt valtuutetut ovat kääntäneet takkinsa.

Uimahalli ja urheilutalo ovat hyvin toimiva kokonaisuus synergiaetuineen: yhteinen lippukassa, huolto- ja siivouspalvelut, saunat ja pesutilat, urheilutilat, uima-altaat ja talvikäyttöön sopiva Vuoksen avovesiuimala.

Uusilla energiaratkaisuilla, lämpöpumpulla ja lämmön talteenottojärjestelmällä Vuoksesta saadaan vihreää lämpöenergiaa edullisesti. Näin laitoksen ylläpito- ja käyttökustannukset pienenevät merkittävästi.

Säilytä Imatraa -ryhmä on asiantuntijoista koottu ryhmä, joka on julkaissut yksityiskohtaiset laskelmat ja korjausehdotukset Mansikkalan uimahallin ja urheilutalon remontista. Kustannukset ja korjaustoimet voidaan jaksottaa kolmelle vuodelle (UV 28.1.2023). Ryhmän raportin mukaan toimenpiteet voidaan järjestää niin, että kesäkautta pidempiä käyttökatkoja ei tule (UV 20.1.2023).

Uimahalli-urheilutalon peruskorjaus on nyt osoitettu halvemmaksi vaihtoehdoksi kuin kylpylään rakentaminen ja sen märkätilojen ostaminen.

Useat muutkin järkisyyt osoittavat Mansikkalan parhaimmaksi paikaksi Imatran uimahallille ja urheilutalolle.