Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Imatran kaupungin ei pidä etsiä Teboilin kylmäasemalle uutta paikkaa

Luin Uutisvuoksen keskusaseman purkutöitä käsittelevästä artikkelista, että keskusasemalla nyt toimivalle Teboil-huoltoasemalle ollaan etsimässä uutta sijoituspaikkaa Mansikkalasta.

Oy Teboil Ab on venäläisen Lukoilin omistuksessa, ja siten poliittisesti sekä taloudellisesti suoraan yhteydessä presidentti Putiniin ja Venäjän Ukrainaan kohdistamaan hyökkäyssotaan.

Oletettavasti keskusaseman kaltaiset kylmäasemat ovat suoraan Teboilin omistuksessa, eikä välissä ole suomalaista kauppiasta.

Imatran kaupungin ei tulisi solmia Teboilin kanssa uusia vuokrasopimuksia, jatkaa vanhoja niiden päättyessä tai myydä tontteja yritykselle.

Näin toimi esimerkiksi Lahden kaupunki, jonka kaupunkiympäristölautakunta päätti olla jatkamatta päättyviä maavuokrasopimuksia Teboilin kanssa.

Imatran kaupunki on osoittanut tukeaan Ukrainalle monin keinoin, ja tässä olisi yksi tapa lisää. Ehkäpä jollekin nohevalle valtuustoryhmälle vaikka aloitteen paikka, jos asia ei muuten etenisi.

Kirjoittaja on Porvoossa asuva entinen imatralainen.