Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Imatran uimahallisuunnitelmien perustelut ihmetyttävät

Imatralaisena ihmettelen perusteluja, joilla keskeisellä paikalla sijaitseva upea arkkitehti Einari Teräsvirran suunnittelema suojeltu uimahalli aiotaan hävittää ja uusi rakentaa kylpylään. Uimahalli on vielä kunnossa, se on avara, valoisa ja käyttökelpoinen. Mansikkalaan on myös hyvät kulkuyhteydet.

Imatran uimahallin peruskorjaus voidaan toteuttaa kohtuullisin kustannuksin hyvällä suunnittelulla, valitsemalla oikeat tekijät ja noudattamalla huolellista laadunvalvontaa.

On esitetty, että kaksi uutta kattokaaripalkkia lisäämällä ja vanhat kriittiseksi rakenteeksi määritellyt uima-allasrakenteet purkamalla voitaisiin arkkitehtuurin kärsimättä rakentaa uusi 25-metrinen ja kahdeksanratainen allas käännettynä 90 astetta vanhaan altaaseen nähden.

Myös pesutilat ja saunat voidaan samalla rakentaa allasosaston tasolle.

Kustannusvertailussa voi tulla yli- tai aliarviointeja. Sisältyvätkö uimahallin purkaminen, alueen siistiminen, kaavoittaminen ja kunnallistekniset työt kylpylävaihtoehdon kustannuksiin?

Päättäjien olisikin hyvä kertoa kuntalaisille, mitä mahdollisesti purettavan uimahallin tilalle suunnitellaan. Rakennetaanko sinne kerrostaloalue, viheralue vai jotain muuta? Vai onko kylpylään rakentamisvaihtoehdossa kyse sen pelastusoperaatiosta?

Mikäli uimahalli sijoitetaan viihde- ja vapaa-ajankäyttöön tarkoitetun kylpylän yhteyteen, voi siitä syntyä ristiriitoja uinnin harrastajien, terveysliikkujien ja kylpylän asiakkaiden erilaisten tarpeiden kannalta.

Kylpylällä ei ole talviuintimahdollisuutta niin kuin on Vuoksessa. Mitä maksavat koululaiskuljetukset kylpylään ja miten julkiset liikenneyhteydet järjestetään? Onko imatralaisilla eläkeläisillä mahdollisuus edulliseen senioripassiin?

Venäläismatkailijoiden puuttuessa ja koronaviruksen edelleen jyllätessä kylpylän taloudellinen tilanne voi lähivuosina heiketä merkittävästi.

Mitkä ovat uimahallin toimintaedellytykset kylpylän vararikon sattuessa ja tuleeko veronmaksajista kylpylän ylläpitäjiä?

Päättäjiltämme toivotaankin nyt syvällistä harkintaa Imatran uimahallin kohtalosta ja tarvittaessa rakennus- ja purkuhankkeen jäädyttämistä toistaiseksi.