Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Meillä on toimiva uimahalli, miksi pitäisi rakentaa uusi?

Kiitos Matti Martikaiselle Katukanava-kirjoituksesta (UV 20.11.) liittyen Erä- ja luontomuseoon ja Maija-Liisa Kykkäselle keskustan asemakaavasta.

Monet ovat ihmetelleet kaupungintalon "uhraamista" museolle, jonka kiinnostavuus tuskin kattaa siihen käytetyt rahat.

Varoittava esimerkki on Ähtärin eläinpuisto pandoineen. Ihmiset käyvät kerran katsomassa, se on siinä. Ainoa hyvä puoli on, että keskustan tyhjistä liikehuoneistoista osa saa nyt täytettä, kun kaupungintalon toimistoja siirretään niihin.

Emme tienneet edustajia valtuustoon valitessamme, millaisia ehdotuksia he tekevät tulevaisuudessa. Meillä äänestäjillä on oikeus ilmaista mielipiteemme tehdyistä järjettömistä päätöksistä ja vaatia niiden uudelleenarviointia, jopa muuttamista.

Kunta on ensi ensisijaisesti sen asukkaita palveleva yksikkö. Meillä on toimiva uimahalli, miksi uusi pitäisi rakentaa? Meillä on jäähalli, padel- ja tennishallit, Ukonniemi Areena, ja urheilutalokin on toimiva. Liikuntaa voi harrastaa monin tavoin sisätiloissa tai lukuisilla ulkoilureiteillä.

Uuteen museoon käytettävät miljoonat olisi voitu käyttää kansainvälisen nähtävyyden, Kolmen Ristin kirkon korjaamiseen ja uimahalli-urheilutalon kunnostamiseen (jos siihen on tarvetta). Keskusta ei kaipaa tyhjiä liikehuoneistoja tai asuntoja. Puisto ja tapahtuma-aukio mahtuisivat hyvin Osuuspankin purettavan talon paikalle. Vuoksen mahdollisuuksia voisi kehittää, koskinäytöshän on jo tunnettu nähtävyys.

Toivon päättäjiltä järkeä!