Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katukanava | Imatran uimahalli on koko maakunnan kaunein rakennus

Nykyinen uimahallimme on upea, SR-3 -suojelumerkinnän omaava rakennus, jota ei saa purkaa.

Uimahalli on kauniilla ja keskeisellä paikalla, ja se sulautuu hienosti ympäristöön ohi kulkevan Vuoksen rannalla. Voi hyvin ajatella, että se on Imatran käyntikortti ja mielestäni koko maakunnan kaunein rakennus.

Mansikkalaan on hyvät kulkuyhteydet, siellä on kaupat sekä koulukeskus ja ammattiopisto, jotka ovat noin 2 000 opiskelijan ja heitä palvelevan henkilöstön ”työpaikka”.

Nykyisen kaltaisten matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksien siirtäminen Ukonniemen ”hotellikompleksiin” on useille uimahallin asiakkaille vastenmielistä myös kulkuyhteyksien vuoksi.

Mitä veronmaksajille maksavat yli tuhannen koululaisen kuljetukset Ukonniemeen? Entä vammaiset, vanhukset ja muut, jotka ovat tottuneet käyttämään linja-autoa? He joutuvat käyttämään taksipalveluja, ja näin matkoistakin aiheutuu hallikäyntiin lisäkuluja.

Kahdeksanratainen ja 25 metriä pitkä allas palvelee hyvin eri käyttäjäryhmiä kuten kunto- ja kilpauimareita, opiskelijoita ja muita liikkujia. Vuoksen rannalle sijoittuvalla uimahallilla on mahdollisuus myös avantouintiin.

Uimahallin paikkaa valittaessa pitää muistaa sen käyttäjäryhmät: imatralaiset ja lähiseutujen asukkaat.

Uudella tekniikalla uimahallistamme saadaan hieno, kustannustehokas ja toimiva ratkaisu. Mansikkalassa voidaan hyödyntää Vuoksesta saatavaa energiaa.

Aurinkopaneeleilla, käyttövesien puhdistamisella ja kierrätyksellä voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä käyttökuluissa.

Toivon, että te päättäjät ymmärrätte nykyisen uimahallin ja sen alueen arvon imatralaisille. Pelkkä raha ja gryndereiden intohimot eivät saa ratkaista uimahallimme sijoituspaikkaa.

Miksi Imatralla ei kuunnella uimahallin käyttäjiä? Imatralaisten enemmistön mielipiteet, kansalaisadressi ja järkisyyt ovat selvästi osoittaneet, että Pässiniemi on Imatran uimahallille paras paikka.

Hyvät päättäjät, älkää tuhotko Imatraa, huomioikaa imatralaiset ja tehkää uimahallin sijainnista demokraattinen päätös. Kunnostetaan tuo nykyinen suojeltu rakennus entistä ehommaksi imatralaisten ylpeyden aiheeksi.